XS
SM
MD
LG

Maratonci (ne) trče poslednji krug

Miro bijeli, poslednji rukometni Mohikanac

Umoran sam i razočaran zbog dešavanj sa Rukometnim klubom „Borac“ Banjaluka. Gledam kako nestaje sa sportske mape Evrope, a nemoćan sam da pomognem. Ja se lako ne predajem, iako sam u toj borbi ostao sam!?

Postojeća uprava RK „Borac“, a koji se vode na papiru (bukvalno vode) uopšte ne znaju šta im je posao ili bolje rečeno šta trebaju raditi, u sistemu „Borac“. Kada se sve to uzme u obzir i nije čudo što je Borac danas takav kakav jeste i što igraju sa ekipama iz mjesta kojih nema na geografskoj karti i još gore, od njih gubi.

Današnjoj upravi Borca bitno je da putem medija dođu do lične promocije zbog nekog svog političkog aranžmana. Dosta im u tome pomažu i tkz. sportski novinari, koji ne da ne znaju ništa o sportu, nego i ono šta vide ne smiju napisati. To su za mene samozvani novinari i ono šta eventualno napišu to „ski nu“ sa interneta: -sastav ekipa, ko je koliko dao golova i krajnji rezultat-.

Takav sebe zove sportskim novinarom, sramota. Da li novinari uopšte znaju koliki je uticaj medija na sport!? Pitam ih kada nestane sport sa ovih prostora šta će onda raditi? Navest ću nekoliko primjera:

-Bila je nedavno Skupština RK „Borac“, a novinarima je bio ulaz zabranjen! Zašto je zabranjen i zašto nisu javno reagovali!?

-Zašto novinari nisu reagovali na podneseni izvješptaj o radu Kluba na toj Skupštini, koji je pun laži, a da o finansijskom izvještaju i ne govorim. Sve je u nekim pričama rekla - kazala, a nigdje nema finansi jskih pokazatelja, ali zato imaš u izvještaju da su vraćali i još vračaju dugove od predhodnih uprava.

Nigdje ne piše šta su naslijedili , te koji su to dugovi.

Najnoviji slučaj je VINJETA; oni koji su vozači znaju šta je VINJETA! Ako dođe do otvaranja ove afere, pitam javno novinare zašto su čutali, a znali su za ovo!?

Radi se o igraču Stefanu Miljkoviću, koji je istovremeno registrovan za libanski kliub „SPORTING AD SADAKU“ Igrao je nedavno na azijskom klupskom prvenstvu i nije išao u Gračanicu na derbi susret Premijer lige za prvaka BiH. Borac je tu odlučujuću utakmicu izgubio. Novinari su pitali Vladimira Brankovića , on je njima odgovorio da je Stefan Miljković imao prioritetnu obavezu da igra za reprezentaciju Libana!? U momentu je rekao neistinu .

Sada pitam novinare (to je samo napisao novinar Darko Dragičević, zašto sada čutite, a imate sve papire pred sobom u vezi Stefana Miljkovića.

Vladimir Branković da bi izbjegao eventualnu gužvu sa novinarima u vezi ove situacije, brže bolje je pozvao novinare da sa Borcem idu u u Rumuniju na utakmicu Čelendž kupa, naravno o trošku Borca.

Po propozicijama Čelendž kupa oficijelni troškovi se računaju na bazi 20 osoba, ako se klubovi druga čije ne dogovore. Na ovu utakmicu Vladimir Branković je vodio o trošku Kluba 36 osoba i sada traži od Gradske uprave Banjaluka i Ministarstva za porodicu, omladinu i sporta RS za tu utakmicu 50.000,00 KM. Može mu se, jer u tim institucijama sjede osobe koje uopšte nemaju veze sa sportom, a posebno je to što novac ne daju iz svog džepa.

Isto tako bi skrenuo pažnju izvjesnom članu UO Kluba Goranu Selaku da se ne može napadati Ministarstvo za civilne poslove BiH da ne daju novac Borcu, ali zato daju klubovima iz FBiH.

Ja sam sarađivao sa tim Ministarstvom i mogu reči da to nije istina, pogotovo što na mjestu ministra sjedi čovjek iz Banjaluke ,gospodin Vojin Mijatović.

Opet poručujem, da bi dobili novac od Ministarstva za civilne poslove BiH, a i od drugih institucija, morate podnijeti zahtjev, koji pored ostalog sadrži PRIHODE (sve vrste) i RASHODE (sve vrste-dokumentovano). Nastali eventualni višak rashoda nad prihodima se dogovorno refundira. To je istina, a vi i dalje slušate neistine Vladimira Brankovića!

Gospopdine Gorane Selaku u Borcu su , bar do juče, u NO sjedili dva čovjeka iz ugašenog RK „Kosig“, a to su Boris Srdić i Goran Raca. Boris Srdić je bio, do juče, predsjednik NO Kluba. Oni sve znaju šta se radi u Borcu, a da tragedija bude veća, zajedno su sa Vladimirom Brankovićem 2002. godine, pustili Slogi iz Doboja da pobjedi Kosig sa 22 gola razlike, taman toliko koliko je Slogi trebalo da osvoji Kup RS, a ne da ga osvoji Borac.

Samo nedjelju dana ranije, prvenstvena utakmica između RK“Sloga“ i RK „Kosig“ je završena neriješenim rezultatom i to u Doboju. Da li je moguće da su igrači Kosiga za nedjelju dana zaboravili da igraju rukomet???

To su sada rukovodioci u Borcu. Za taj poraz optužili su trenera Stojana Atlagića. Utakmicu ne igra trener, već igrači!? Sva ta tri igrača su bili nosioci igre Kosiga (Srdić, Raca i Branković).

Finale kupa BiH igra se 1. maja u Ljubuškom, a 8. maja u Banjaluci. Sada je ispao problem sa dvora nom Borik; zauzeta!?

To se znalo i ranije, i što se nije postigao dogovor sa RS BiH da Borac igra finale Kupa BiH dan ranije!? To je finale Kupa jedne države!!!Toga se Branković nije ni sjetio.

Svojevremeno je napadao upravu Kampusa, kao tamo ne može ase normalno igrati i postoji velika mogučnost povrede igrača!? Prava je istina da on (Borac) ima dug prema Kampusu, a isti vrijeđa upravu Kampusa!?

Sada se našao u situaciji da moli istu tu upravu da Borcu odobri igranje finala u Kampusu 8. Maja. Sada mu Kampus VALJA!

Jadni ste vi u Klubu; ko vas sve voda i ko vas laže!

Mora se priznati da je sa VINJETOM napravio dobar posao. Putuješ bez problema svijetom i gdje ima rukometa svratiš i registuješ se.

Zato će Borac i dalje igrati sa velesilama iz Litvanije, Azerbejdžana, Gornjeg Vakufa i sl.

Ali ipak sam ja najveća b......, stalno sebe kočim i kažem sam sebi:”Nemoj Miro”. Ja opet kao muva letim.....

Ovo je samo dio šta radi Vladimir Branković u Borcu. Ako ga za lažnu registraciju optuži IHF, Borca više nema ni na sportskoj karti Banjaluke!?

Na kraju da odgovorim svom prijatelju Marinku Umičeviću da ćemo oba “svirati'' . On, zato što je bio upozoren od mene da smijeni Vladimira Brankovića, jer vodi Borac u propast, što se pokazalo tačnim, na osnovu rezultata ove godine. Ja ću “svirati ” zato što ne govorim sa pola Banjaluke zbog Borca.

Ovo je odgovor Marinku Umučeviću, kada sam ga nedavno upozorio šta mu sve radi Vladimir Branković i da vodi Borac u gašenje. Već je za jedne medije izjavio da se Borac gasi.

Pitanje za čitaoce Portala:”Zašto je Marinko Umičević p.predsjednik Borca naglo učutao u medijima o stanju u RK “Borac” Da li je na to uticao članak od 08.04. ove godine EURO BLICA o stanju u RK”Borac”. Čitaoci pogodite???

Juče je Borac izgubio od navajlije Leotara u Trebinju, a direktor Borca i pojedini članovi UO Kluba su učestvovali u Maratonu u Banjaluci i to prije svega da bi bili viđeni i slikali se. Isti ti ne znaju kako je završila utakmica u Trebinju.

Izneseni komentar je lični stav autora i ne predstavljaju stav redakcije portala sportdc.net.