XS
SM
MD
LG

Počinje ''Rukomet u srcu''

Spremni za očetak turnira

Jedinstven rukometni događaj na našim prostorima, šesti po redu Međunarodni rukometni turnir „Rukomet u srcu" ovog vikenda okupit će preko 900 dječaka i djevojčica, u Zavidovićima, Žepču i Maglaju.

Ljubav prema rukometu ono je što spaja ova tri grada u slivu rijeke Bosne, a turnir „Rukomet u srcu" već tradicionalno šest godina pokazatelj je uspješne saradnje rukometni klubova iz ova tri grada.

Organizacioni odbor turnira i ove godine potrudio se da sve protekne u najboljem redu, a od ove godine u organizaciju turnira pored rukometnih klubova Krivaja, Žepče i Maglaj uključen je i ženski rukometni klub Krivaja iz Zavidovića.

Ove godine kao i prethodnih godina kompletan takmičarski program turnira biti će direktno emitovan putem video linka, tako da će roditelji dječaka i djevojčica imati mogućnost iz svojih domova posmatrati svoju dječicu kako se bore na rukometnim terenima.

Ove godine na turniru će učešće uzeti preko dvadeset ekipa iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a kategorije koje će se takmičiti su, 2002. godište i mlađi, 2004. godište i mlađi te 2006. godište i mlađi.

„Rukomet u srcu" ove godine na rasporedu je od 26. do 28.04.2019. godine.

Prva dva dana turnira na rasporedu je grupna faza po svim kategorijama i uzrastima, dok je u nedjelju, završnica turnira koja će biti održana u Žepču.

U kategoriji 2002. godište i mlađi, takmiče se ekipe RK Izviđač iz Ljubuškog, RK Sloboda Tuzla, RK Sedmerac Sarajevo, RK Žepče, RK Partizan Beograd, RK Jeruzalem Ormož, RK Petrinja, RK Maglaj. Ove selekcije razvrstane su u dvije grupe.

Grupa A: RK Izviđač iz Ljubuškog, RK Sloboda Tuzla, RK Sedmerac Sarajevo, RK Žepče
Grupa B: RK Partizan Beograd, RK Jeruzalem Ormož, RK Petrinja, RK Maglaj

U kategoriji 2004. godište i mlađi takmiči se deset ekipa i to, RK Izviđač iz Ljubuškog, RK Gračanica, RK Kozara MP, RK Lokomotiva Brčko, RK Krivaja, RK Partizan Beograd, Reprezentacija Crne Gore, RK Petrinja, RK Repect Sarajevo, RK Maglaj. Ove selekcije takođe se takmiče u dvije grupe.

Grupa A: RK Izviđač iz Ljubuškog, RK Gračanica, RK Kozara MP, RK Lokomotiva Brčko, RK Krivaja
Gruba B: RK Partizan Beograd, Reprezentacija Crne Gore, RK Petrinja, RK Repect Sarajevo, RK Maglaj

U kategoriji 2006. godište i mlađi, takođe se takmiči deset ekipa i to: RK PPD Zagreb, RK Lokomotiva Brčko, RK Krivaja, RK Petrinja, RK Žepče, RK Partizan Beograd, RK Jeruzalem Ormož, RK Maglaj. Ove selekcije razvrstane su u dvije grupe.

Grupa A: RK PPD Zagreb, RK Lokomotiva Brčko, RK Krivaja 1, RK Petrinja 2, RK Žepče
Grupa B: RK Partizan Beograd, RK Jeruzalem Ormož, RK Petrinja 1, RK Krivaja 2, RK Maglaj

Kod djevojčica u kategoriji 2004. godište i mlađi takmičit će se sedam ekipa i to RK Izviđač Ljubuški, ŽRK Jedinstvo Tuzla, ŽRK Hadžići, ŽRK Krivaja, ŽRK Osijek, ŽRK Sloga G. Vakuf – Uskoplje, HŽRK Zrinjski. I ove selekcije razvrstane su u dvije grupe.

Grupa A: RK Izviđač Ljubuški, ŽRK Jedinstvo Tuzla, ŽRK Hadžići, ŽRK Krivaja2
Grupa B: ŽRK Osijek, ŽRK Sloga G. Vakuf – Uskoplje, HŽRK Zrinjski, ŽRK Krivaja 1

Prošlogodišnji učesnici turnira