XS
SM
MD
LG

Veterani Gubera pobjedom obilježili godišnjicu okupljanja

Godišnjicu okupljanja ekipe veterani Gubera obilježili su odigravanjem prijateljske utakmice  sa ekipom Zux 4. Iako je rezultat bio u drugom planu, meč je završen pobjedom Srebreničana i rezultatom 2:3.

Kao i uvijek u susretu ovih dviju ekipa, na terenu u Kalesiji je viđeno mnogo lijepih fudbalskih poteza. Domaćin je poveo u 20. minutu, golom Z.Karića, kojeg je preciznim centaršutom sa desne strane pronašao Mehić. Do poravnanja rezultata dolazi u 33. minutu, poslije solo prodora Halilovića, koji je na centru presjekao loptu, oslobodio se dvojice protivničkih igrača i matirao domaćeg golmana. Na početku drugog dijela gosti kreću u odličnu akciju po lijevoj strani, A.Hasanović pronalazi Cibralića koji preciznim udarcem sa 16 metara postiže pogodak za 1:2. Do povećanja prednosti veterani Gubera stižu u 73. minutu, sa bijele tačke. Nakon neopreznog starta Uščuplića nad Begićem, sudija nije imao dileme, a siguran realizator kaznenog udarca bio je Hadžiarapović. Pet minuta prije kraja susreta, Mehić preciznim udarcem sa 20 metara smanjuje na 2:3, rezultat kojim se ovaj meč i završio.

Srebreničani kažu da imaju mnogo razloga za radost.

„Prvu utakmicu nakon aktiviranja veteranske sekcije Gubera odigrali smo 15.4. 2018. godine u Kalesiji i baš zato smo odlučili da i godišnjicu našeg okupljanja simbolično obilježimo odigravanjem meča sa istim protivnikom, na istom mjestu. U tom prvom susretu, Zux 4 je ubilježio pobjedu, pa smo im se na neki način ovim trijumfom revanširali za to. Drago nam je što je ovoj utakmici prisustvovao i Fadil Cvrk, Srebreničanin koji trenutno živi u Americi, koji je nedavno za našu ekipu obezbijedio trenerke i lopte, a obećao nam je pomoć i u narednom periodu. Naravno, nakon meča uslijedilo je treće poluvrijeme, odnosno druženje u prostorijama kalesijskog FK Bosna, pa smo na najbolji način obilježili godišnjicu svojih sportskih nadmetanja“, kazao je Tahsin Hadžiarapović iz veteranske ekipe Gubera.

 

Veterani FK Guber, Srebrenica

Zux 4 (Kalesija) - Guber (Srebrenica) 2:3

Strijelci: Halilović u 33, Cibralić u 50. i Hadžiarapović u 73. za Guber, Z.Karić u 20. i Mehić u 85. za Zux 4.

Guber: S.Hasanović, M.Avdić, P.Bibić, M.Halilović, E.Jašarević, F.Hasanović, A.Cibralić, Š.Begić, A.Hasanović, S.Alić, T.Hadžiarapović

Zux 4: S.Pezić, I.Karić, E.Šehić, E.Uščuplić, S.Mujaković, E.Lokmić, E.Smajlović, A.Mehić, Z.Karić, E.Baručić, H.Sahmedović