XS
SM
MD
LG

Sibinčić u debiju za Belgijance upisao četiri pogodka

Bivši rukometaš Dervente Zvjezdan Sibinčić uspješno je debitova za svoj novi klub KV Sasja iz Hobokena kod Antverpena, a u pobjedi svoje ekipe postigao je četiri pogodka.

Foto: Sasja HC

Sasja je je savladala Initiu Haselet rezulatom 35:33, te tako povela sa 2:0 u pobjedama u plej-autu za opstanak u Bene ligi.

„Drago mi je da sam dobio zavidnu minutažu na ovom izuzetno važnom meču za moju ekipu, jer treba imati u vidu da sam manje od dvije sedmice u trenažnom procesu sa ovim momcima. Napravili smo veliki korak prema našem cilju, a to je opstanak u Bene ligi“, rekao je Sibničić.

Dodao je popularni Siba kako su ga Dervenćani zvali, da je po završetku meča bio i jedan emotivan trenutak, kada se uz govor oprostio dugogdišnji kapiten ekipe Kevin Jakobs koga su navijači pozdravili velikim ovacijama.

Sibinčićeva ekipa prvi meč dobila je rezultatom 26:22 u gostima, dok je treći na rasporedu 1. maja u Haseltu, a opstanak u ligi izboriće ekipa koja prva dođe do tri pobjede.

Podsjećamo da je Sibinčić, koji je bio  dugogodišnji kapiten ekipe sa Ukrine klub napustio u januaru, te sredinom mjeseca aprila dobio radnu dozvolu i otisnuo se u Belgiju. Za Derventu je upisao 382 nastupa i postigao 1217 golova.