XS
SM
MD
LG

Da pomogne Foča

Odbojkaški klub Maglić iz Foče jedini je iz Republike Srpske čija se muška i ženska ekipa takmiče u Premijer ligi BiH. Iz ionako skromne klupske kase, teško da će uspjeti da se održe u ovom elitnom sportskom društvu. Veću podršku očekuju od Opštine Foča.

 

Odbojkaši fočanskog Maglića postali su novi su šampioni Srpske, drugi put u posljednje četiri godine, pobijedivši u prvoj republičkoj ligi OK Ljubinje Bankom. Uzimanjem pehara bilo je jasno da će trebati i više novca.

Kapiten Maglića Dragan Matović kaže da je neophodno da klub materijalno ojača, jer nastup i takmičenja u Premijer liga iziskuju i veće troškove.

Muškoj ekipi biće potrebno i pojačanje za dva igrača, kako bi se mogli boriti sa klubovima koji imaju mnogo više novca i profesionalne igrače. Na jesen će trebati i četiri profesionalna trenera za mušku i žensku ekipu. Iz opštinske kase koji je i glavni izvor finansiranja dobijaju 50.000 KM. Iz Opštine uvjeravaju biće još novca.

Načelnik Foče Radisav Mašić podsjetio je da svake godine za sportske klubove iz budžeta izdvajaju pola miliona maraka, a namjera je da se finansiraju klubovi koji imaju dobre rezultate i u čijim redovima su domaći igrači.

U klubu vjeruju i u podršku sponzora, ali i da će škola odbojke iznjedriti nove nade.

Predsjednik OK Maglić Miroslav Ristanović naglasio je da je potrebno unaprijediti školu odbojke u Foči, jer ovaj sport ima budućnost i zainteresovane mlade u gradu na Drini.

Na prijemu za odbojkaške šampione Republike Srpske, načelnik Foča darivao je duple osvajače zlatnog pehara sa po 100 maraka.

 


Radnik : Gradiška
Tempo : Majevica
Drina : Jahorina
Gacko : Crvena zvijezda
Tabela
Poz Tim UT PB PR BOD
1 Jahorina 0 0 0 0
2 Majevica 0 0 0 0
3 Gradiška 0 0 0 0
4 Crvena zvijezda 0 0 0 0
5 Gacko 0 0 0 0
6 Tempo 0 0 0 0
7 Drina 0 0 0 0
8 Radnik 0 0 0 0