XS
SM
MD
LG

Slavija na nizbrdici

Iza Slavije iz Istočnog Sarajeva su teški dani, a čini se da teži još dolaze. Ekipa se bori za opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske i pitanje je da li će na kraju biti među dve prvoplasirane ekipe u Ligi za opstanak. Samo dva prvoplasirana tima će i naredne sezone igrati u fudbalskoj eliti Republike Srpske. Ostali će biti drugoligaši.

Ono što se viđa na terenu od igrača Slavije ne uliva nadu da oni neće biti među tim koji će se preseliti u nižu ligu.

Čini se da je nedisciplina i nedogovornost uzela i previše maha i da pojedinci nisu opšte svesni ni čiji dres nose, ni šta se od njih očdkuje.

Nedavno su igrači dva dana bili obustavili trenažni proces. Čak su sa jednog treninga otišli, pa su klupski čelnici došli na stadion na kojem nije bilo igrača!?

Sutradan, na sastanku sa njima sve se pokušalo izgladiti i preći preko toga. Fudbalerima je tada isplaćeno pola plate, a obećan im je nakon Modriče i drugi deo.

Njega nije bilo, a pojedinci su počeli sa nesportskim ponašanjem. Napustili su trening. Bili  nezadovoljni zbog neplaćanja, pa se pokupili i otišli. Naravno, njihovo  pravo je da tako urade, a sutradan su pojedincii i zakasnili na trening???

Čini se da je počelo svesno urušavnje kluba i guranje Slavije u ambis.

Fudbaleri, aposlutno imaju pravo da ne treniraju, da ne izvršavaju svoje obaveze. Naravno, moraju biti i svesni da će  za takvo ponašanje snositi i odgovornost.  

S druge  strane klub bi na to sve morao da reaguje i pokaže da niko nije iznad njega.

Najgore od svega je što se ovakve stvari ponavlja ju,a pitanje je da li klub ima snage da igračima ipak pokaže da nisu iznad Slavije. One sezone kada je Slavija ispala iz Premijer olige dešavale su se slične stvari. Ni tada klub nije imao hrabrosti pojedincima pokazati izlazna vrata. Da li će se istorija ponoviti? Čini nam se da hoće i da sve liči na tu godinu.

Naredni dani i potezi odrediće sudbinu kluba iz Istočnog Sarajeva.

Imali su u Slaviji  na stratu Lige za opstanak dva meč na svom stadionu. Osvojili su četiri boda, a svi su očekivali šest. Nisu se proslavili igrom protiv ekipe Modriče, a trener Milan Gutović je  imao mnogo šta da zameri fudbalerima.

Nećemo reći da u tom meču nisu hteli, ali ono što su pružili je daleko od njihovog umeća, znanja i kvaliteta. Zbog toga je klub obavezan da reaguje, da zaštiti prvo sebe, ali i da fudbalerima jasno stavi do znanja i kaže na šta do kraja šampionata oni mogu da računaju i šta će im biti isplaćeno. 

Sigurno da im treba dati sve što su  što su zaradili, ali im se treba jasano stavi do znanjna da Slavija neće dozvoliti nedisciplinu, nedogovornost pa i ponižavnje ma od koga dolazilo.

Ko neće, ne mora da igra za Slaviju. Ima onih mlađih koji hoćže da ponesu dres Slavije. Hoće li se sa tim klincima ispasti iz Lige? Možda hoće, ali hoće i se sa ovim koji bojkotuju klub i klupski dres ostati!?