XS
SM
MD
LG

Od Sutjeske kreće pakao

Pobjeda imperativ: FK Slavija, Istočnoo Sarajevo

Nakon poraza u poslednjem kolu od zvorničke Drine rezultatom 3:1 u taboru Slavije je vanredno stanje. Tim je igrao prvih 45 minuta dobro, stvarao prilike, ali ih nije realizovao. Evidentan je problem neefikasnosti i on će sigurno biti teško rešiv ove sezone. Dolazi im sada Sutjeska, a u Slaviji ne smeju da razmišljaju o bilo čemu, sem o pobedi. Svaki drugi rezultat bi praktično značio da se klub seli u niži rang takmienja.

-Nemamo šta da kalkulišemo. Mi jednostavno moramo danas da dobijemo prijatelje iz Foče. Oni takođe traže svoju šansu, jer imaju dobar raspored nakon našeg okršaja, ali mi smo u poziciji da nam je svakli meč  od presudne važnosti. Moramo stići do tri boda i držati prključak sa klubovima iz vrha tabele. Nismo bili loši u Zvorniku. Imali smo svoje šanse. Čak tri zicera nismo realizovali i onda su kola krenula nizbrdo. Kako, zašto, ne vredi se vraćati. Idemo dalje. Poštujemo tim Sutjeske. Vodi ih čovek koji nas dobro poznje i koji će sigurno spremiti taktiku za Slaviju. Na nama je da ih nadmudrimo. Nemamo mi pravo nikome da pretimo, ali imamo da se nadamo da možemo do bodova, kaže mladi Nikola Popovac, jedan od igrača koji će u  budućnosti nositi igru Slavije.

Trener Milan Gutović je imao težak zadatak da u dva - tri dana odmori ekipu, ali i da im iz glave ‘’izbaci’’ loše izadnje iz drugih 45 minuta okršaja sa Drinom. Da li je u tome uspeo videće se nakon susreta sa Sutjeskom?

-Neća nam biti lako. Mi smo imali dosta težu utakmicu u subotu nego Sutjeska. Naparavili su dobar uvod u ovaj okršaj sa nama. Pobedili su sa 4:0 Slobodu , podigli samopuzdanje i sigurno ne dolaze u Istočno Sarajevao sa belom zastavom. Sutjeska ima dobar tim, nekoliko iskusnih igrača, ali i jednu plejadu mladih fudbalera koji će u budućnosti sigurno imati značajnu ulogu u našem fudbalu. Mi susretom sa Sutjeskom ulazimo u fazu gde nam je svaka utakmica od presudne važnosti. Igramo sa njima, pa onda imamo seriju od tri gostovanja. Dakle, u narednih 10-15 dana rešavamo svoju sudbinu. Moramo biti spremni da pružimo maksimum, kaže Gutović.

Ono što njega i članove stručnog štab veseli je činjenica da u ovom momentu nema kažnjenih i povređenih, pa će protiv Sutjeske na teren moći izaći 11 najboljih Sokolova.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19