XS
SM
MD
LG

Gomjenica ne ispunjava uslove za teren

Nihad Hodžić

Grad Prijedor je jedan od petnaest destinacija u BiH, a pet u Republici Srpskoj, koji bi trebalo da dobije moderni teren sa veštačkom travom iz projekta UEFA i FIFA, posredstvom Fudbalskog saveza BiH. 

Međutim, nastala je dilema kada je umesto prvobitne zamisli da se teren uradi na pomoćnom igralištu Gradskog stadiona, za šta je urađena i projektna dokumentacija došla ideja da se sve preseli u Gomjenicu. Na predlog predsednika Gradskog FS Prijedor Slaviše Kralja, a uz podršku člana uprave “rudara” i člana Izvršnog odbora FS BiH Ranka Vučkovića prezentovana je nova ideja zbog koje je, pismenim putem, reagovao Nihad Hodžić, v. d. izvršnog direktora Sektora za administraciju “krovnog” Saveza.

On je uputio pismo gradonačelniku Prijedora Milenku Đakoviću pod naslovom “Preporuka na vašu aplikaciju za Projekat ‘Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu’ u kojem, piše:

“Uvidom u vašu aplikaciju Projekat ‘Razvoj infrastrukture omladinskog fudbala kroz širu društvenu zajednicu’ uočili smo da se radi o lokalitetu Gomjenica u Prijedoru. Uočili smo da predmetna lokacija nije do kraja urbanistički definisana (nije teren, tj. planirani stadion prostorno definisan), niti postoje dokazi o postojanju komunalne infrastrukture na samom terenu. U toku izbora najpovoljnijih aplikacija lokalnih zajednica mi iz stručnih službi FS BiH nismo hteli upućivati primedbe kako ne bi smo uticali na izbor/neizbor Grada Prijedora od strane komisije FS BiH koja je odlučivala o listi najpovoljnijih aplikacija.”

U pismu Hodžića gradonačelniku Đakoviću od 14. februara ove godine još piše:

“Mislimo da bi ipak bilo realnije, kao kod većine drugih izabranih lokalnih zajednica, izabrati lokalitet koji je već definisan do kraja kroz regulacione i urbanističke planove i gde već postoji uređena saobraćajna, komunalna i druga sportska infrastruktura, odnosno da locirate projekat uz postojeće stadione ili fudbalska igrališta. Ovo je iz razloga što je dinamika implementacije ovog projekta vrlo kratka i što FS BiH neće imati vremena čekati lokalne zajednice  koje trebaju da urede širi obuhvat ponuđene lokacije i što postojeća infrastruktura omogućava nadogradnju u pogledu izgradnje reflektorske rasvete i drugih pratećih sadržaja.

U nadi da ćete uvažiti ovu našu preporuku, primite srdačne pozdrave i do skorog viđenja na temu izgradnje reflektorske rasvete na Gradskom stadionu u Prijedoru.”

S. Žurnal