XS
SM
MD
LG

Nole preslišao Šapovalova

Foto:Fejsbuk

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u treće kolo mastersa u Rimu pobjedom nad Denisom Šapovalovim sa 6:1, 6:3. Đoković je relativno brzo završio posao protiv Kanađanina, ali ga već tokom večeri očekuje novi meč, pošto je čitav program u srijedu otkazan zbog konstantne kiše u Rimu.

Novak bi trebalo da se sastane sa pobjednikom meča Filip Kolšrajber – Marko Čekinato, taj duel zakazan je kao posljednji na "Grendstendu" i neće početi prije 19.30 časova. 
 
Đoković je ostvario i drugi trijumf nad Šapovalovim u isto toliko mečeva, a početak ovog bio je u znaku agresivne igre Kanađanina, koji je pokušavao da snažnim udarcima poremeti protivnika. Zabilježio je čak šest vinera u prva tri gema, ali je potom počeo da griješi i Đoković je to znalački iskoristio.

Novak je dozirao agresivnu igru i "miksovao" udarce, da bi prvi brejk napravio u četvrtom gemu, pomalo i zahvaljujući neobičnoj situaciji - mlazni avioni su nadlijetali kompleks "Foro Italiko" i to je omelo mladog Denisa.

Tada je krenula serija od pet gemova koja se završila osvajanjem prvog seta za 29 minuta.

Drugi dio igre je trebalo da predstavlja formalnost, ali je Srbin u serijama propuštao brejk šanse – nije uspio da realizuje čak šest i pomalo se unervozio.

Ipak, zahvaljujući velikom iskustvu, nije dozvolio da mu to previše poremeti koncentraciju, nakon što je slomio reket je došao do novih prilika, ali je sada bio mnogo uspješniji.

Napravljen brejk mu je bio dovoljan, sačuvao ga je do kraja i slavio poslije nešto više od sat vremena igre.

Masters u Rimu igra se za nagradni fond od 5.207.405 evra, a titulu brani Rafael Nadal.