XS
SM
MD
LG

Nole u polufinalu Rima

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rima. On je u četvrtfinalu savladao Del Potra nakon velike borbe sa 2-1.

Foto: USATODAY.com

Od samoga starta vidjelo se da će ovo biti epski meč. Sjajni poeni i jednog i drugog za pravo uživanje gledalaca. U prvom setu su teniseri držali svoj servis sve do sedmog gema. Tada DelPo pravi brejk i dolazi do 4-3. Nole je imao do kraja prvog seta brejk šanse ali je DelPo sačuvao prednost brejka i sa 6-4 dobio prvi set.

Nole je u drugom setu zaigrao bolje. Bolju igru krunisao je brejkom i poeo je sa 5-2. Kod 5-3 Nole je servirao za set. Međutim, DelPo pravi brejk i vraća se u set. Na kraju je set otišao u taj brejk. Djelovalo je da je Nole izgublo meč. Poveo je Argentinac sa 6-4 u taj brejku i imao je servis. Međutim, Nole drop-šotom sa osnovne linije spašava prvu meč loptu, potom i drugu te preokretom dobija drugi set u taj brejku.

U trećem setu Nole je djelovao mnogo sigurnije. Ipak, DelPo je u početku odolijevao. No u petom gemu Nole dolazi do brejka. Iako je Argentinac radio sve da vrati izgubljeni servis, Nole mu nije dao ni promil šanse. Na kraju je sa 6-4 dobio treći set za ukupnu pobjedu.

Nole će u polufinalu igrati protiv Švarcmana.