XS
SM
MD
LG

Delibašić krijumčario drogu

Darijo Delibašić

Delibašić se sumnjiči da je učestvovao u otmici suvlasnika Nargila bara Mahala koji je bio zatočen u jednoj vikendici na Ilidži

Sarajevska policija danas oko podneva uhapsila je Sarajliju Darija Delibašića, zbog sumnje da je 20. aprila učestvovao u otmici osobe T.K. jednog od vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu, saznaje Oslobođenje od organa istrage.

Kako se moglo saznati, T.K. su navodno oteli pripadnici Škaljarskog klana iz Crne Gore, jednog od dva najjača mafijaška klana u regionu (Škaljarski i Kavački klan). Za sada je poznato da je T.K otet 20. aprila, te nekoliko sati držan zatvoren u jednoj vikendici na području Ilidže. Pod kojim okolnostima je otet i pušten nakon nekoliko sati nije poznato.

Delibašić se dovodi u vezu sa otmicom zato što je nekoliko dana prije otmice vikendicu u kojoj je držan T.K., navodno, iznajmio nekim Crnogorcima i jednom državljaninu Srbije.

Dario Delibašić je sin košarkaške legende Mirze Delibašića. Dario je, navodno vlasnik palačinkarnice Cakum Pakum u Ulici Kaptol. On je, navodno osuđen u odsustvu u Italiji na šest godina i osam mjeseci zbog dilanja droge.

"Dario je učestvovao u transportu droge iz Beograda, preko BiH, Zagreba, Maribora u Italiju te da je tim poslovima stekao nezakonitu korist od 60.000 eura", navodi izvor.

'Naš izvor dodaje da Delibašić nije do sada izručen italijanskom pravosuđu iz nekoliko razloga: Prvo, BiH ne izručuje svoje državljane drugim državama, a pored toga, BiH nema potpisan sporazum sa Italijom o preuzimanju i procesuiranja sudskih predmeta', prenosi Oslobođenje.