XS
SM
MD
LG

Kozara ide ka vrhu tabele (video)

U utakmici 6. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske fudbaleri Kozare su na Gradskom stadionu u Gradišci, pred oko stotinjak gledalaca prikazali odličnu igru i zasluženo savladali Rudar iz Prijedora sa 2-0, te tako nastavili niz pobjeda.

Prve minute prolaze u obostranom ispitivanju snaga, ali Kozarini fudbaleri imaju više loptu u svojim nogama i pokušavaju da organizuju napade. U 11. minuti Gavrić odlično prolazi po desnoj strani, odlično centrira, lopta prolazi pored golmana Rudara, ali Glišić nespretno zahvata loptu i propušta prvu veliku šansu na utakmici. Samo minut kasnije, Glišić izlazi sam pred Milinkovića koji zaustavlja njegov šut iz neposredne blizine. Redaju se akcije Kozarinih fudbalera, Kukavica odlično centrira, ali Glišić i Novaković ne stižu do lopte. U 23. minuti Petković odlično pronalazi Novakovića, ali ovaj slabo zahvata loptu. U 25. minuti Glišić oduzima loptu igraču Rudarove odbrane, kreće u kontranapad i gura loptu Petkoviću koji hladnokrvno šalje loptu u mrežu gostiju za vođstvo Kozare od 1-0. Nastavlja se dominacija fudbalera Kozare, Novaković upošljava Glišića, ali Milinković je brži. Šut isprobava Kondić, ali Milinković krajnjim naporom izbacuje loptu u korner. U 41. minuti Pokušava šakić, odbrana Rudara izbija loptu do koje dolazi Glišić i sa ivice šesnaesterca jako šutira. Lopta prolazi kroz šumu nogu iza leđa Milinkovića za vođstvo Kozare od 2-0.

Početak drugog poluvemena obilježava kiša, koja fudbalerima Kozare ne smet da nasave sa ofanzivnom igrom. U 52. minuti šut Maksimovića blokiraa odbrana gostiju, da bi malo kasnije jak udarac Šakića izbacili u korner. U 61. minuti maksimović odlično upoošljava Glišića koji u padu šutira glavom, a Maksimović, danas ponajbolji pojedinac u redovima  Rudara krajnjjim naporom loptu izbacuje u korner. U 65. minuti, prvi šut gostiju ka golu Kozare, pokušava Sajak po zemlji sa dvadesetak metara, ali je to lak plijen za Modića. Rastrčani Maksimović u 74. minuti odlično pronalazi Novakovića, ali njegov udaraac glavom završava pored gola Rudara. U 82. minuti prve minute za prvi tim Kozare bilježi izdanak Kozarine omladinske škole Luka Đurić koji ulazi umjesto Maksimovića. Kiša pada jače i jače, a fudbaleri Kozare vješto kontrolišu i igru i rezultat. Tri minute prije kraja, odličan prodor Glišića, koji od polovine terena pretrčava cijelu odbranu Rudara, dolazi na desetak metara od gola, jako šutira, ali Milinković nevjerovatnom odbranom čuva svoju mrežu i rezultat se do kraja utakmice ne mijenja.

 Stotinjak gledalaca pljeskom je ispratilo fudbalere Kozare u svlačiionicu, a već u srijedu 22. 5. 2019. godine igra se 7. kolo Lige za prvaka I lige Republike Srpske. Kozara je opet domaćin, a na Gradski stadion dolazi novi premierligaš Borac iz Banja Luke.

 


Borac 2 : 1 Sloga
Željezničar Sport team 4 : 1 Podrinje
Kozara 2 : 0 Rudar Prijedor
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 28 23 4 1 73
2 Sloga 28 16 4 8 52
3 Željezničar Sport team 28 14 3 11 45
4 Kozara 28 12 6 10 42
5 Rudar Prijedor 28 11 7 10 40
6 Podrinje 28 9 5 14 32