XS
SM
MD
LG

Nema vremena za odmor: Nemanja Majdov otputovao u Kinu

Nemanja Majdov baca Nikoloza Šerezadišvilija u Bakuu/ IJF

Džudista Crvene zvezde, Nemanja Majdov, otputovao je na Grend pri u kineski Hohot.

Nakon što je prije dvije sedmice osvojio svoj prvi Grend slem u karijeri, poslije trijumfa u Bakuu, Nemanja Majdov nema mnogo vremena da odmora. Već danas, srpski džudista je otputovao na Grend pri u kineski Hohot, gdje će pokušati osvojiti nove bodove u trci za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Pokušao je, kaže, da se odmori i prije svega zaliječi povrede iz Bakua, te se nada da će i u Kini  biti onaj najbolji, mada je svjestan da je u vrhunskom džudou teško povezati dva vikenda uspješno.

- U Bakuu smo pobijedili jednu bitku, ali ne i rat. Hohot će biti zaista paklen, lista prijavljenih takmičara je impresivna. Ali, kako sam rekao i pred Baku, sve opet zavisi od mene. Nisam imao puno vremena za odmor, ali ni za trening. Pokušao sam da saniram povredu vrata i slomljen prst na ruci. Nikada nisam uspio povezati dva uspješna vikenda. To je mnogo teško u ovome sportu, prije svega jer dolaze svježi ljudi, punih baterija i prilagođeni na vremensku razliku. Ali, to mi je izazov koji sam sada postavio pred sebe. Osjećam se dobro i ako budem ja spreman, fokusiran, onda ću ponovo i biti najbolji. Idemo sa Božijom pomoći, korak po korak, rekao je za naš portal Nemanja Majdov.