XS
SM
MD
LG

Pobeda boljeg

Modriča - Slavija 1:0

MODRIČA – Pobeda i ništa drugo. To su domaći igrači ponavljali još od subote. Znali su da je Slavija nezgodan rival, ali su bili svesni da moraju pobediti. I pobedili su.

Već u 2.minutu Modričani su imali sjajnu priliku, Petar Mrđan je centrirao sa desne strane, a Stefan Trivan promašio ceo fudbal. Usledila je potpuna opsada gola Slavije, ali bedem gostiju nije popuštao sve do 27.minuta. Mirze Rizvanovića nije bilo na njegovoj poziciji, defanzivac Modriče Danijel Karamanović „glumio“ je centarfora, našao se tri – četiri metra od gola gostiju i samo da uputi udarac, Stefan Arbinja ga je sa dve ruke ratoborno srušio, skrivio kazneni udarac i za njega je u tom momentu utakmica bila završena, zaradio je isključenje. Ognjen Jaćimović je sa „bele tačke“ pogodio cilj, kasnije će shvatiti, pogodio je i važnu pobedu.

U 35.minutu Borislav Cicović je igrao rukom u svom kaznenom prostoru, domaćin je tražio novi penaltik, autoritativni Aleksandar Njegomirović je samo odmahnuo rukom, smatrajući da je ruka prvotimca Slavije bila u prirodnom položaju.

Onda je u nastavku utakmice pokušao Trivan, potom i Mrđan, ali nisu bili precizni. Potom je Slavija uspostavila terensku ravnotežu, kao da od 27.minuta nije bila u brojčanom deficitu.

Hteli su gosti da protivnika kazne za sve promašaje i umalo da nisu uspeli. Naime, u 88.minutu sudija je dosudio slobodan udarac za Slaviju sa ivice kaznenog prostora po sredini, dobro je šutirao Vučina Šćepanović, ali je Modričin golman, 17-godišnji Marijan Maslić načinio paradu kakva se retko viđa u fudbalu Srpske i sprečio sigurno izjednačenje. Minut kasnije je „slobodnjak“ sa 25 metara izveo Igor Radovanović, lopta je otišla iznad gola.

Pribojavali su se Modričani da će im Slavija biti veliki gutalj pelina u grlu.

Ispili su je na sešce...

Derbi 7.kola Lige za opstanak Prve lige RS:

Modriča – Slavija 1:0(1:0)

Stadion:“Dr Milan Jelić“. Gledalaca: 300. Sudija: Aleksandar Njegomirović(Prnjavor) . Strelac: Jaćimović (jedanaesterac) u 28.minutu. Žuti kartoni: Trifković, Kojić, Tadić (Modriča), Popovac (Slavija). Crveni karton: Stefan Arbinja (Slavija) u 27.minutu.

MODRIČA: M. Malsić , Karamanović , Lukić , Todorović , Trivan (od 90.min.Miljević ), Jaćimović , Stepančev , Trifković , Vejnović (od 81.min.Radić ), Kojić , Mrđan (od 69.min.Tadić ).

SLAVIJA: Butorović , Rizvanović (od 46.min.Kentaro), Cicović , Pušara (od 81.min.Bjeloš ), Babić , Popovac (od 71.min.Radovanović ), Šćepanović , Bojanić , Arbinja , Lalović .

Igrač utakmice: Danijel Karamanović (Modriča) .

 


J

 

 


Sutjeska 0 : 0 Tekstilac
Drina 1 : 1 Sloboda
Alfa Modriča 1 : 0 Slavija
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 29 9 11 9 38
2 Slavija 29 9 8 12 35
3 Tekstilac 29 8 10 11 34
4 Drina 29 8 9 12 33
5 Sutjeska 29 8 6 15 30
6 Sloboda 29 4 7 18 19