XS
SM
MD
LG

Kapiten Radničkog: Ovakav uspeh biće teško ponoviti

Skandiranje Aleksandru Jovanoviću na poslednjem meču Radničkog u sezoni delovalo je kao ispraćaj, ali dugogodišnji kapiten niškog fudbalskog kluba kaže da će o tome hoće li igrati još koju godinu ili okačiti kopačke o klin odlučiti nakon odmora. Najuspešniju sezonu u klupskoj istoriji Nišlije su završile na vicešampionskoj poziciji, a Jovanović smatra da se ovakav uspeh teško može ponoviti.

Četa Nenada Lalatovića ove sezone oborila je brojne rekorde, a posebno je za ponos podatak da “Čair” nije video nijedan poraz svog tima - čak ni od izraelskog gorostasa Makabija ili Crvene zvezde, tima koji je savladao finalistu Lige šampiona Liverpul.

Iskreno, mislim da ne možemo više od ovoga, možda da uđemo u finale Kupa. Ali i pre par godina smo pričali da niko ne može da razdvoji Zvezdu i Partizan, pa smo uspeli, zašto ne bismo išli na titulu. Kad kažem da klub ne može više, ne mislim igrački, već na uopšte stvari u fudbalu u našoj zemlji. Mislim da su Zvezda i Partizan daleko izpred nas, a očekujem i sledeće godine mnogo jači Partizan. Biće zaista teško ponoviti ovaj uspeh i biti drugi - ispičao je Jovanović.

Ipak, uspehu na terenu nije parirao broj publike na tribinama, a kapiten kaže da ne zna šta je uzrok, ali se nada da će se situacija već sa narednom sezonom popraviti.

Kada imamo ovakve rezultate i ovakvu sezonu, a nemamo navijače, nekako nismo ispunjeni. Kada izađemo na teren i vidimo prazne tribine, nije to fudbalski ambijent i nekako smo malo razočarani. Možda smo i mi krivi, možda i nismo pružali baš najbolje partije, možda naša igra nije blistava, ali velika je šteta što nisu došli u većem broju - priča Jovanović.

Sem manjka publike senku na minulu sezonu bacili su i komentari o tome da su Nišlije filijala Crvene zvezde, kao i da imaju pomoć sudija.

To da smo filijala Crvene zvezde, to je velika glupost. Mi nismo imali nikada naklonost sudija, u poslednje vreme sudije nas ne oštećuju. Imamo dobro suđenje, nekada možda i malo više na našoj strani. Međutim, sudije su živa bića i imaju pravo da greše. Grešili su i na našu štetu, priznali su gol Crvenoj zvezdi iz ofsajda - rekao je kapiten niškog kluba.

Poput Danijelea de Rosija, Frančeska Totija i Stivena Džerarda, Jovanović je čitavu karijeru proveo u rodnom gradu, a poslednjih 8 sezona je u Radničkom.

Žal možda samo u finansijskom smislu postoji, znamo svi da u Nišu može samo da se preživljava. Meni fudbal predstavlja zadovoljstvo i ja sam stvarno uživao i u OFK Nišu i u Sinđeliću i u Radničkom, zaista mi je bilo lepo i ne žalim sada ni malo - ispričao je Jovanović.

Šta Jovanović misli o izmeštanju finala Kupa, koji mu je najdraži gol u karijeri, a koji najlepši trenutak, ko je bio zadužen za dobru atmosferu u ekipi ove sezone, šta se dogodilo prošle sezone kada mu je tadašnji šef struke Dragan Antić na mesec dana skinuo kapitensku traku, ali i zašto će navijati za Liverpul u finalu Lige šampiona pogledajte u emisiji 15 minuta.