XS
SM
MD
LG

Srbija u punom sastavu na “Banjaluka openu 2019”

Детаљ са прес конференције

Предстојећи 12. Међународни пливачки митинг “Бањалука опен 2019” биће до сада најмасовнији и најбољеорганизовани до сада, а организатор – Пливачки клуб Олимп најављује спектакуларни амбијент на Градском олимпијском базену током викенда. У Бањалуци ће репрезентација Србије наступити најбројнија и у најјачем пуном саставу са 130 такмичара, а за норму ће, пошто је митинг у ФИНА календару, пливати Велимир Стјепановић, Ана Цревар и Чаба Силађи, док је Нађа Хигл, као почасни члан ПК Олимпа стигла да подржи и промовише такмичење.
-Наступиће 520 такмичара из 64 клуба и десет земаља чиме су срушени сви досадашњи рекорди и искрено позитивно смо изненађени бројем учесника. Колико је интересовање за наш митинг показује и чињеница да су сви смештајни капацитети у Граду Бањалука попуњени, нема слободних места. Желимо да из Бањалуке, Републике Српске и БиХ у јавност пошаљемо позитивну слику и вибрације – истакао је Миодраг Чеко, главни тренер у ПК Олимп.
Он је додао да је циљ клуба да подигне свест о значају спорта за младе, али и да овакви пројекти окупљају велику масу.
-Пре свега желим да се захвалим на подршци Граду Бањалука, нашем генералном спонзору М:тел и посебно председници Републике Српске Жељки Цвијановић која нам је дала велику подршку. Највећи адути нашег клуба су Никола Бјелајац, Ади Мешетовић и Емир Муратовић и очекујемо да испливају норму за Олимпијске игре – додао је Чеко.
Милица Кондић, портпарол М:тела је истакла да ће компанија коју представља и у наредном периоду подржавати овакве и сличне манифестације:
-Наша компаније препознаје друштвене и спортске вредности и убудуће ћемо да стојимо иза оваквих и сличних манифестација, турнира, такмичења, шампионата… Подржавамо младе и перспективне спортисте и све оне који желе да се баве спортом. Привилегија је бити део једног оваквог спектакуларног спортског догађаја.
У име Града Бањалука новинарима се обратио Дејан Травар истакавши да је пројекат “Спорт у школе” један од главних за будућност спорта у Бањалуци и Републици Српској.
-Пре свега желим да кажем да је у потпуности оправдана изградња једног оваквог значајног објекта као што је Градски олимпијски базен јер су изнедрена два клуба, Олимп и 22. април који одлично раде, усмеравају младе и надамо се да ће успети да ишколују будуће олимпијске шампионе. Сам митинг у Бањалуци је велики догађај, а број такмичара, клубова и земаља из којих долазе пливачи све говори и на каквом нивоу је ово такмичење, све популарније, значајније и веће – истакао је Дејан Травар.
Један од промотора митинга је Ади Мешетовић који ће у базену водити велику борбу за јаком конкуренцијом.
-Пре свега радостан сам и драго ми је што је клуб изабрао баш мене као једног од промотора митинга, а наступима у базену и резултатима настојаћу да оправдам поверење и покушам да дођем до норме која се од мене очекује – рекао је Мешетовић.
Нема сумње да ће Бањалука током вуикенда бити у знаку пливања…

Хиглова заштитни знак

Миодраг Чеко је истакао да је Нађа Хигли стигла у Бањалуку са циљем да их подржи и буде заштитни знак “Бањалука опена 2019”.
-Нађа је наш почасни члан и део ове породице, увек је добродошла и њена жеља да сваке године буде уз нас је огромна. Нама је велика част као клубу да је уз нас, да нас подржава и сам њен долазак подиже рејтинг нашег митинга. Њана искуства у организацији манифестације су значајна и незаменљива. Што се Велимира Стјепановића тиче он је ту већ неколико дана, имао је мали период за аклиматизацију, али се надамо да ће успети да оствари планирану норму – истакао је Миодраг Чеко.