XS
SM
MD
LG

RG: Borbeni Janko od 0-2 do 2-2 pa pao u petom setu

Foto: ATP Tour

Janko Tipsarević poražen je u prvom kolu Rolan Garosa. On je u prvom kolu izgubio od Dimitrova nakon velike borbe sa 3-2.

Janko je parirao Grigoru do osog gema prvog seta. Tada kreće serija Dimitrova od deevet uzastopnih gemova što mu je donijelo vodstvo od 2-0 u setovima (6-3, 6-0 po setovima). Poveo je i na startu trećeg seta sa 1-0.

Međutim, tu kao da je nešto prepuklo. Tada se Janko diže iz pepela i uspijeva sa 6-3 dobiti treći set. U četvrtom setu Janko je imao brejk prednosti. Servirao je za 2-2 u setovima ali je Dimitrov uzeo brejk. Na kraju je set optišao u taj brejk. U taj brejku je bolji bio Janko te ga je dobio sa 7-3 i time izborio peti odlučujući seti.

U petom setu gledali smo veliku borbu. Dimitrov je stisnuo Janka u prva dva njegova servis gema ali je Janko sačuvao servis. Potom su i jedan i drugi bili sigurni na svojim servisima. Tako je bilo do devetog gema. Iako je Janko imao 30-0 na svom servisu, Bugarin je vezao četiri poena i došao do brejka. Iako je Janko u narednom gemu imao i brejk loptu, Dimitrov je uspio sačuvati svoj servis i sa 6-4 dobio je peti set.