XS
SM
MD
LG

Ragbistkinje iz Splita potvrdile dominaciju u Derventi: Drugu godinu u nizu osvojile Regionalnu ligu

Ragbi klub “Nada” iz Splita pobjednik je Regionalne ragbi lige za žene, a ujedno i posljednjeg turnira “Derventa 7s” održanog u Derventi u organizaciji Ragbi kluba “Gladijatori”.

Splićanke su i na ovom turniru potvrdile dominaciju, te i ovaj turnir okonačle bez poraza. One su bile bolje od RK “Nsa Sofia” iz Bugarske, RK “Vitezek Esztergom” iz Mađarske, ŽRK “Zagreba”, te domaćina populanih “Gladijatorki”.

Cilj ekipe iz Splita i ove godine bio je titula, rekao je pred početak tunira tnjihov trener Nikola Denić, što se na kraju i obistinilo.

U ukupnom poredku ovogodišnje lige iza Splićanki su ostale Bugarke, dok su treće Mađarice. Četvrto mjesto pripalo je ekipi Zagreba, dok su pete bile Drvenćanke, a iza njih “Mladost” Zagreb, te “Olimpija” iz Ljubljane.

 

Ovaj turnir u Derventi u sklopu Regionalne lige održan je po drugi put, jer Dervenćankma je ovo drugo učeše u ovom takmičenju.

“Ovaj turnir od velikog značaja je za nas, jer smo mi jedini ženski ragbi klub u BiH. Sigurno da smo imali jedan prekrasan dan danas u Derventi i das u naši gosti uživali. Pobjedili su bolji, ali prije svega pobjedio je ragbi, pobjedile su ove djevojke”, rekao je trener derventskog kluba Radomir Petković-Štaka.

 

 

Podršku u organizaciji turnira dala je opština Derventa, a zamjenik načelnika opštine Siniša Jeftić koji je i otvorio turnir istakao je kako je ovaj grad i po ovom sportu postao prepoznatljiv.

Organizaciju turnira pomogla su i derventska preduzeća “Tehpro CNC”, “MB Motors” i “3P Petrol”.