XS
SM
MD
LG

Ćejić ne zna, Starčević zna

Ne zna odluku Takmičarske komisije: Goran Ćejić

Fudbalski šampionat Republike Srpske ušao je u samu završnicu. Ostalo je da se odigraju još  dva kola do kraja. Liga za šampiona je ove sezone bila apsolutno nezanimljiva i neinteresantna.

Borac iz Banjaluke je zasluženo i suvereno stigao do titule, pa je ovih 10 kola u ligi bilo ne možemo reći nepotrebno, ali se igralo jer se moralo. A iskreno niko se ne bi ljutio i da je nije. Kada se podvuče linija ispod svega Borac ide u Premijer ligu, ostali uigravali mlade igrače. Ti je sigurno velika dobit za klubove, a i za mlade fudbalere. Skupili su potrebno iskustvo.

Liga za opstanak je veoma interesantna i zanimljiva, ali je na žalost prati mali broj gledalaca. Naš fudbal je na niskim granama. Infrastruktura većine klubova očajna. Ipak, bore se opni za opstanak, a četiri ekipe će okončanju 10. kola u niži rang. Doduše već se uveliko piše i priča da Jedinstvo Žeravica neće igrati Prvu ligu Republike Srpske. Kažu skupo im. Tako se priča... Ako je to istina onda bi iz lige ispala tri kluba, ali... Borba ipak traje za prve dvije pozicije. Može se lako desiti dva dva kluba budu imala isti broj bodova, pa je zanimljivo šta se u tom slučaju gleda i koje se utakmice  uzimaju u obzir. Morala bi se napraviti mina tabela, a to je danas uzburkalo fudbalsku javnost.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Republike Srpske Goran Ćejić je za jedan portal rekao da se baš i ne zna kako bi izgledala ta mini tabela. Da li bi se gledali okršaji iz kompletnog takmičenja, ili iz Mini lige. Prenosimo Ćejića:

"Daleko od toga da to nije regulisano. U Pravilniku je definisano da prilikom napredovanja ili nazadovanja ekipe odlučuje međusobni susret, odnosno pravi se dodatna tabela ako je u pitanju više ekipa. Regulisano je u kontekstu da se gleda međusobni susret, samo što će se takmičarski, relevantni organi trebati izjasniti da li se gleda kompletno prvenstvo ili samo plej of i plej aut", istakao je Ćejić.

Dakle po generalnom sekretaru ne zna se, ali po predsjedniku Takmičarke komisije Đoke Starčevića zna se. Gledaće se  sve utakmice, dakle i one  iz Lige 12 i Lige za opstanak, ili Lige za šampiona...

Pita Slavija?

Naime, Slavija je juče uputila pismo i tražila pojašnjene šta se gleda i koje utakmice ako klubovi imaju isti broj bodova. Pismo je u FS RS otišlo u 12 časova, a 45 minuta kasnije Slavija je dobila odgovor od Starčevića. Za svaku je pohvala ovakva brzina FS RS, ali je sramota da generalni sekretar ne zna, ono što zna predsjednik Takmičarske komisije. Nadamo se da jedni sa drugima u FS RS razgovaraju i dogovaraju. Ako ne bilo bi dobro da počnu, pa ne bi bilo pogrešnih informacija, ili dezinformacija. Nećemo ulaziti u to kako je brzinski stigao odgovor i da li je obavljen razgovor članova Takmičarske komisije. U ovoj eri savremen tehnologije nije to teško obaviti, ali je trebalo reći i generalnom sekretaru da zna.

Odgovor Đoke Starčevića