XS
SM
MD
LG

Na revanš sa plus dva

RK Borac, Banjaluka

 

Rukometaši Borca savladali su večeras u dvorani studentskog kampusa u Banjaluci ekipu Izviđača rezultatom 25:23 i poveli rezultatom 1:0 u finalnoj seriji za šampiona Bosne i Hercegovine. Druga utakmica biće igrana 8. juna u Ljubuškom, gdje bi se odigrala i eventualna majstorica, zakazana za 12. junski dan.

U klasičnom nadmudrivanju, Borac je u 14. minutu imao prednost od dva gola (4:2), kada je šef stručnog štaba gostiju Mario Bjeliš reagovao tajm-autom. Zaigrali su njegovi izabranici poslije minuta predaha na višem nivou i do kraja prvog poluvremena stekli kontrolu nad rezultatom, te u 24. minutu prvi put došli do +3 (7:10). U trenucima kada su “skauti” imali dva igrača manje na terenu, crveno-plavi su uspjeli da izjednače (11:11), ali su, ipak, na pauzu otišli pri minimalnom minusu.

Na startu 33. minuta na semaforu je bio ispisan rezultat 12:14, poslije čega je Borac, nošen gromoglasnom podrškom Lešinara, krenuo u nalet. U 38. minutu nakon dugo vremena Mikićev tim je poveo golom Daničića (15:14), u 42. minutu Dakić je poentirao za 17:15 a odmah nakon njega i Ćelić za +3. Važne golove postigao je Mijatović uz mnogo sreće i to za 21:19 i 23:20, ali se gosti nisu predavali te su na startu pretposljednjeg minuta pogotkom Vukšića iz sedmerca prišli na samo gol minusa (24:23).

Nakon što Dakić nije pretvorio u gol posljednji Borčev napad, Ljubušaci su krenuli u atak devet sekundi prije kraja, planiravši da pošalju loptu na krilnu poziciju, ali je pas “presjekao” Daničić i sa Borčeve polovine postavio konačnih 25:23.

Kad su u pitanju strijelci, najbolji su u ekipi Borca bili Mijatović i Unčanin sa 6 golova, dok se kod gostiju istakli Alilović i Vukšić sa 5.