XS
SM
MD
LG

Fenomenalni Vardar i Milosavljević

Dejan Milosavljević /Foto: Fejsbuk

Ekipa Vardara je u drugom polufinalu Lige prvaka poslije senzacionalnog preokreta pobijedila sastav Barselone rezultatom 29:27 i plasirali se u finale gdje će igrati protiv Vesprema koji je u prvom polufinalu izbacio Kilce rezultatom 33:30

Barselona je imala sedam golova razlike protiv Vardara, no žilavi Makedonci su smogli snage i fantastičnom predstavom u drugom poluvremenu došli do preokreta i plasmana u finale.

Prve reakcije nakon senzacionalnog trijumfa ste mogli pročitati na portalu balkan-handball.com, a Žika Bogdanović je razgovarao sa trojicom rukometaša Vardara. Riječ su dobili Stojanče Stoilov, Dejan Milosavljev, te Timur Dibirov.

- Karakter. Tim ima karakter, to je osnova za sve što smo napravili ovdje. Krenulo je kao loš film, a na kraju je sve završilo na fantastičan način, kao holivudski film. Vesprem ima veliku rotaciju, prava su ekipa, nemamo šta da izgubimo, daćemo sve od sebe i nadam se da ćemo uraditi nešto ponosno za nas. Milosavljev je bio odličan cijele sezone kao i večeras, kazao je kapiten Stoilov.

- Nismo odigrali dobro prvo poluvrijeme, no taj neki autsajderski pritisak je reagovao na nas. Ipak, ovi igrači su preiskusni, izašli smo pravi u drugom poluvremenu, analizirali smo greške i odigrali vrhunski. Imao sam nekih dosta duela sa igračima, malo me noga boli, nema izgovora za utakmicu sa Vespremom. Samo bih poželio svojim saigračima i sebi da budemo zdravi i da se malo odmorimo jer smo danas odigrali sa 500 posto, istakao je golman Milosavljev.

- Ne sjećam se posljednjih deset minuta do kraja, samo znam da je bilo minus sedam nakon čega smo se borili za svaku loptu. Imamo veliko srce. Sve je nerealno tokom cijele godine, ali smo zato tu da bismo pravili ljude sretnim. To je za nas bitno. Kako pobjeđujemo, pojma nemamo. I protiv Veszprema će biti isto. Biće novi dan. Vesprem je ekipa koja će biti svježija, ali siguran sam da će jedan Makedonac donijeti titulu u Skoplje, poručio je Dibirov.