XS
SM
MD
LG

NBA: Golden Stejt došao do 1-1

Foto: ClutchPoints

Košarkaši Golden Stejta savladali su Toronto sa 109-104 te su izjednačili na 1-1 u finalu.

Toronto je imao prednost na početku susreta a Klej Tompson održavao je Voriorse u igri. Dao je 11 od 12 poena Voriorsa na startu. Toronto je vodio 19-13 ali Golden Stejt ponajviše radi sjajnih poteza Grina, pravi seriju 10-0 i dolaze do četiri poena prednosti. Međutim, Toronto je našao načina da uzvrati. Napravili su seriju 6-0 i došli su do prednosti. Na kraju su poenima Ibake iz ofanzivnog skoka, dobili prvi period sa 27-26.

Na početku drugog perioda razigrao se VanVlit. Toronto je bio dobar i defanzivno pa su trojkom Laurija došli do +10. Kazins trojkom vraća Voriorse. Ali nakon poena Lenarda pod faulom, Toronto dolazi do +12. Trojkama Karija, GS hvata ritam. Ipak, dobrim potezima VanVlita, opet Toronto dolazi do dvocifrene prednosti. Ipak, GS je dobro odigrao u završnici prvog poluvremena te su na odmor otišli sa pet poena zaostatka.

Početak drugog poluvremena bio je sramotan i nedopustiv za Toronto. Golden Stejt je igrao sjajno na oba kraja terena te su napravili seriju 18-0 na startu drugog poluvremena , za velikih +13 gostiju. Golden Stejt je potom održavao svoju prednost. Domaći su pokušavali na sve načine da se vrate ali najbliže što su prišli bilo je -8. Na kraju GS sa vodstvom 88-80 ulazi u poslednji period.

Slična situacija i na startu poslednjeg perioda. Pokušavali su Reptorsi da se vrate ali jednostavno sem Lenarda niko nije bio dovoljno dobar u tim momentima. Iako se povrijedio Klej, GS je održavao vodstvo. Pri rezultatu 106-98 za Golden Stejt, Toronto je imao velike šanse. No, Siakam je omašio zicer, Lenard i VanVlit otvorene trojke. No i pored toga Toronto se uspio vratiti. Bacanjima Lenarda i trojkom Denija Grina, prišli su na -2. Međutim, na šest sekundi do kraja Igudala pogađa trojku za definitivnu pobjedu Voriorsa.

Golden Stejt do trijumfa je predvodio Tompson sa 25 poena dok je Lenard predvodio domaće sa 34 poena.