XS
SM
MD
LG

Jahorina i lepa Nata

Na press konferenciji održanoj danas na Jahorini najavljena je, sada već tradicionalna, akcija čišćenja ove planine. Akcija čišćenja, druga po redu,  povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životne sredine će se održati sutra,  5 juna, na olimpijskoj planini. Pored akcije Olimpijski centar Jahorina odlučio je sve svoje goste obradovati gratis koncertom Nataše Bekvalac.

Tim povodom direktor Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Dejan Ljevnaić je rekao:

"Zadovoljstvo mi je najaviti koncert Nataše Bekvalac na Jahorini, koji smo svi tako dugo očekivali. Hvala Nataši što se odazvala našem pozivu, poznato nam je da na njenim nastupima vlada dobra energija i atomsfera što sam siguran da neće izostati ni kada je Jahorina u pitanju. Dakle, sutra u 19:00 časova u  zatvorenom prostoru u Kolibi hotela Termag nas sve zajedno sa Natašom očekuje dobar provod. Koncert je besplatan i ulaz se neće naplaćivati."

Nataša Bekvalac koja nije krila svoje oduševljenje prirodom pozvala je sve na koncert obećavši dobru zabavu i dodala:

"Beskrajna mi je čast što sam dio ove akcije, jako se radujem sutrašnjoj svirci na Jahorini. Ova planina me očarala, daje nevjerovatnu energiju i posebno me raduje što Olimpijski centar Jahorina pokreće akcije o širenju ekološke svijesti u koje su uključena djeca  i mladi ljudi. "

Akcija čišćenja će početi okupljanjem na platou Poljice od 8:00 do 8:30 časova. U planu je da svi budu podjeljeni u sektore, svaki sektor će imati svog vođu koji će predvoditi učesnike akcije po ranije utvrđenom planu kretanja. Za sve koji se odluče dati svoj doprinos učešćem pripremljena je voda, sendviči, rukavice i vreće za smeće.

Predsjednik nadzornog odbora Olimpijskog centra Jahorina, gospodin Nedeljko Elek rekao je da je Jahorina postala inicijator lijepih događaja i domaćin najvećim muzičkim zvijezdama kao što je Nataša Bekvalac.

„Pored događaja moramo istaći i sve investicije koje se trenutno sprovode na Jahorini. Gradimo Gondolu, Aplin koster, nove sadržaje na vrhu planine i još mnogo toga. Jahorina je sada sigurno najveće gradilište u Bosni i Hercegovini", dodao je Elek.

Gospodin Đorđe Lazić šef kabineta u Ministarstvu trgovine I turizma istakao je značaj Olimpijskog centra Jahorina kada je turizam naše zemlje u pitanju.

"Ministarstvo podržava i ovu akciju Olimpijskog centra Jahorina jer ide u pravcu dovođenja mladih ljudi i turista na Jahorinu i mimo zimske sezone čime se promoviše potpuni potencijal Jahorine i dolazimo u jedan domen da Jahorina živi svih 12 mjeseci u godini. Naravno pozdravio bih i mlade, volontere, djecu iz osnovnih i srednjih škola kao i studente koji će zajedno sa nama uzeti učešće u sutrašnjoj akciji", rekao je gospodin Lazić.