XS
SM
MD
LG

Odbojkašice bolje i od Rusije

Foto:volleyball.world

Odbojkašice Srbije savladale su reprezentacije Rusije sa 3:1 (22:25, 25:18, 25:11, 25:22) u 8. Kolu Lige nacija u belgijskom gradu Kortrajku.

Poslije pobjede nad Poljskom, srpske odbojkašice su odmjerile snage sa Rusijom i za razliku od prethodnog meča Kovačević je sada ubacio u igru Jovanu Kocić i Bjanku Bušu. Vodila je Srbija na startu utakmice, no Ruskinje su to stigle i pred kraj su imale četiri set lopte i tek su treću iskoristile za 25:22. Ponovo je Srbija imala značajnu prednost na startu set, samo što ovaj put protivnice nisu uspjele preokrenuti. Buša je sjajnim servisom stvorila nedostižnu razliku i na semaforu je pisalo 1:1 (25:18). Ana Bjelica i Slađana Mirković servisom, Aleksić i Kocić blokom i Lazović i Buša napadom potpuno su razbile ruski tim u trećem setu, kog su osvojile sa ubjedljivih 25:11. Četvrti set je bio najneizvjesniji, iako su svjetske šampionke kao i u prethodnim setovima krenule dobro, Rusija je izjednačila. Srpkinje nisu dozvolile preokret, na kraju su stigle do četiri meč lopte i treću su iskoristile za 25:22.

Najefikasnija na meču bila je Bjelica sa 27 poena, Lazović je imala 14, Aleksić 12, Buša 11, na drugoj strani Parubec 17, a Efimova i Kurilo po 12. Srbija sada ima pet pobjeda i tri poraza i sutra igra protiv Belgije.