XS
SM
MD
LG

RG: Nole u polufinalu

Foto: Tennis World USA

Novak Đoković plasirao se u polufinale Rolan Garosa savladavši Aleksandra Zvereva sa 3-0.

Novak je poprilično nervozno otvorio meč. Zverev je iskoristio nervozu rivala te je u trećem gemu imao dvije brejk lopte. Ipak, Nijemac je naprvio greške na obje brejk lopte pa je Nole uspio sačuvati svoj servis. Imao je Nijemac brejk loptu i u petom gemu ali se Nole opet izvukao. No, Zverev je ipak došao do brejka. Pri rezultatu 4-4 iskoristio je ukupno četvrtu brejk loptu i došao je do brejka. Nijemac je servirao za set ali je Nole još jednom pokazao klasu. Napravio je ribrejk i došao je do 5-5. Nole je uzeo svoj serivs a potom je napravio novi brejk, te je sa 7-5 dobio prvi set.

Na krilima osvojenog prvog seta, Đoković sjajno otvara i drugi set. Ranim brejkom poveo je sa 3-0. Imao je 30-40 u narednom gemu Zvereva, ali se Nijemac ipak izvukao. Nole je krizu imao kod 4-2 kada je Zverev imao 0-30 na servis Đokovića. Ipak, Đoković je uspio da okrene gem i da povede sa 5-2. U narednom gemu Nole je napravio novi brejk i to tako što je Zverev vezao tri duple greške. Tako je Nole sa 6-2 dobio drugi set.

U prvom gemu trćeg seta, Zverev je imao dvije brejk lopte ali se Nole izvukao. Do šestog gema su obojica bili sigurni na servisu. Tu je Nole napravio brejk, nakon dvije katastrofalne greške Saše na mreži. U narednom gemu Đoković je došao do dvije brejk i meč lopte. Prvu nije iskoristio ali drugu jeste te je sa 6-2 dobio treći set.

Nole će u polufinalu igrati protiv Tima, koji je sa 3-0 savladao Hačanova.