XS
SM
MD
LG

RG: Nadal prvi finalista

Foto: The National

Rafa Nadal plasirao se u finale Rolan Garosa savladavši Rodžera Federera sa 3-0.

Rodžer je imao brejk loptu već u prvom gemu ali se Nadal izvukao. U narednom gemu vidjeli smo brejk a napravio ga je Rafa. Federer se nije predao. Nastavio je sa sjajnom igrom te je u petom gemu vratio brejk i smanjio na 3-2. U narednom gemu Federer je spasio pet brejk lopti ali je iz šeste Rafa došao do novog brejka. Ovaj put brejk prednosti nije prokockao te je sa 6-3 dobio prvi set.

Federer je sjajno otvorio drugi set. Prvo je uzeo svoj servis a potom je i brejknuo Nadala. Međutim, nakon velike borbe u trećem gemu Rafa forhend pararelom dolazi do ribrejka. Potom su i jedan i drugi bili sigurni na svom servisu. Međutim, ipak smo vidjeli još jedan brejk do kraja seta. Njega je u devetom gemu napravio Rafa. Potom je bio siguran na svom servisu te je sa 6-4 dobio drugi set.

Igra Federera u trećem setu se raspala. U prvom gemu Rafa je imao šanse za brejk ali se tu Rodžer odbranio. Ipak, u trećem gemu Nadal dolazi do brejka i vodstva 2-1. Potom je napravio još jedan brejk i bilo je jasno da je sve gotovo. Na kraju je rutinski priveo meč kraju i slavio sa 6-2 u trećem setu.

U finalu će igrati protiv pobjednika meča Đoković - Tim.