XS
SM
MD
LG

Građevinari pobednici

Pobednici, Rad Beeograd

ŠAMAC – U Šamcu je završen Međunarodni turnir za fudbalere rođene 2004.godine. Pobednik je beogradski Rad koji je u finalu savladao tuzlansku Slobodu sa 2:0. Zahvaljujući golmanu Aleksi Kertiću, šamački Borac je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca osvojio treće mesto. Članovi Organizacionog odbora manifestacije Slobodan Sjenčić i Rajko Kurešević uručili su medalje svim akterima turnira, a Mišo Dervenić je uručio priznanja najboljeg igraču, golmanu i prvom strelcu. Pehare kapitenima tri prvoplasirana tima uručio je Darinko Jefremović, predsednik Skupštine FK Borac Šamac.

„Izuzetno mi je drago da sam najsigurniji golman. Za mladog sportistu znači mi mnogo. Jer, dobio sam ga u svom radu. Hvala saigračima, trenerima, svima u Borcu. Sa njima sve ovo delim. Navijam za Crvenu zvezdu, ali moje je da mislim na Borac i da doguram najdalje što mogu“, poručio je Aleksa Kertić, najbolji golman turnira, čuvar mreže šamačkog Borca.

U jakoj konkurenciji šest klubova iz regiona, Dušan Ćorović iz Rada je izabran za najboljeg turnira manifestacije. To je uspeo svojim partijama.

„Hvala Šamčanima na divnom dočeku. Ovo priznanje me čini srećnim. Hvala treneru Nikoli Markiću, saigračima. Moj Rad i ja imamo razloga da se radujemo, pobedili smo“, rekao je Ćorović.

Dino Suljić iz tuzlanske Slobode bio je prvi strelac turnira.

„Žao mi je što moja Sloboda nije pobedila, ali zaustavljeni smo od Rada. Bili su bolji, ruku na srce. Hvala Borcu i Šamcu na srdačnosti. Bilo nam je prelepo, videćemo se nekom drugom prilikom“, poručio je Suljić.

U subotu će seniori Borca i selekcija Republike Srpske (U-23) odigrati utakmicu prijateljstva, a dva dana kasnije na programu je prijateljska utakmica veterana Borca i beogradske Crvene zvezde.

Stoti rođendan Borca doneće još niz manifestacija i svečanosti.

Fotografije:

GRUPA „A“:

Rad Beograd – Olimpija Osijek  4:0

Rad Beograd – Borac Šamac  2:0

Olimpija Osijek – Borac Šamac  0:2

GRUPA „B“:

Sloboda Tuzla – Rudar Prijedor  1:0

Sloboda Tuzla – Sarajevo  3:1

Rudar Prijedor – Sarajevo  0:0

5.mesto: Olimpija Osijek – Sarajevo  1:3

3.mesto: Rudar Prijedor - Borac Šamac  1:1 (penalima 3:5)

1.mesto: Rad Beograd – Sloboda Tuzla 2:0

Najbolji igrač turnira: Dušan Ćorović (Rad Beograd)

Najefikasniji strelac turnira: Dino Suljić (Sloboda Tuzla)

Najsigurniji golman turnira: Aleksa Kertić (Borac Šamac)

KONAČAN PLASMAN:

01. Rad Beograd

02.Sloboda Tuzla

03. Borac Šamac

04. Rudar Prijedor

05. Sarajevo

06. Olimpija Osijek