XS
SM
MD
LG

Sokolovi sačuvali perje

Definitivno odlazi u fudbalsku penziju: Zoran Kokot

Konačno je spuštena zavesa na jednu od najčudnijih, ali i najneregularnijih sezona u fudbalu Republike Srpske. Narednih dana ćemo o mnogim spornim detaljima, sudijskim  propustima, čudnim i nezakonitim registracijama igrača, podelom lige na onu za šampiona i za opstanak.

Od subote popodne se zna da u Prvoj ligi ostaju  Slavija i Modriča, a Tekstilac, Drina, Sutjeska i Sloboda idu u niži rang takmičenja. Tako bi trebalo da bude, ali neće čuditi ako se i tu nešto promeni!!!

U tom poslednjem kolu najlakši zadatak, a to je bilo doći do pobede, imala je ekipa Slavije. Igrali su Sokolovi protiv poslednjeplasirane Slobode iz Mrkonjić grada. Lako i zasluženo su stigli do pobede od 4:0, a blistao je napadač Zoran Kokot. Postigao je tri gola i to je bila njegova poslednja zvanična utakmica.

-Pre dva kola sam  se praktično bio oprostio. Bila je lepa mala svečanost, ali kako je došlo do povreda i kažnjavanja pojedinih igrača u klubu su me zamolili da odigram još ta dva susreta, sa Sutjeskom u Foči i Slobodom. Nisam se dvoumio. Slavija je moj klub,. Potreban sam joj bio i posrećilo se i meni i klubu. Postigao sam četiri gola i pomogao u borbi za opstanak. Niko srećniji od mene. Sloboda je definitivno spustila zavesu na moju igračku karijeru, rekao nam je vidno srećan, zbog golova i pobede,  Zoran Kokot.

Imala je ova utakmica sa Slobodom mnogo emocija. Iz igre su takođe izašli Vučina Šćepanović i Bojan Regoje, Slavijini veterani. Igrači koji su praktično karijere počeli u ovo klubu. Tačnije Regoje je bukvalno krenuo u plavo – belom dresu, a Vučina je kao mlad i talentovan igrač ''ozbiljnu'' karijeru i počeo praviti i njenom dresu. Obojica su ispraćena aplauzom. Ustupili su mesto mlađim saigračima.

Vučina Šćepanović nam je i najavio da bi to mogla biti i njegova poslednja zvanična utakmica,

-Možda, ko zna. Sve mi je teže na terenu. Videćemo, rekao je Šćepanović.

Nakon susreta sa Slobodom laknulo je i treneru Milanu Gutoviću. Uradio je ono zbog čega su ga i doveli u klub. Sačuvao je Slaviju u Prvoj ligi Republike Srpske.

-Bilo je teško. Izuzetno. U nekim trenucima  sam želeo da odem, da podnesem ostavku.  Bio sma to i najavljivao, ali su me u klubu uvek uspeli da odgovore i sada mi nije žao. Mogli smo i ranije sve da završimo. Važno je da smo ostali u eliti. Sada sledi odmor, pa ćemo da sednemo i vidimo kako u narednu sezonu. Čeka nas mnogo posla. Neće biti mnogo vremena za predah, završio je Milan Gutović.


Tekstilac 0 : 0 Drina
Alfa Modriča 3 : 0 Sutjeska
Slavija 4 : 0 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Alfa Modriča 32 10 12 10 42
2 Slavija 32 11 9 12 42
3 Tekstilac 32 9 12 11 39
4 Drina 32 9 10 13 37
5 Sutjeska 32 9 7 16 34
6 Sloboda 32 4 7 21 19