XS
SM
MD
LG

Boris Savić: Ne bojim se Premijer lige

boris Stanišić, vlasnik Zvijezde 09 sa stručnim štabom

Fudbaleri Zvijezde 09 iz Etno sela Stanišić krenuli su u utorak sa pripremama za novu premijerligašku sezonu. Prozivku je obavio novi šef stručnog štaba Boris Savić,  trenutno najmlađi premijerligaški trener . Ima 31. godinu i kaže da se ne boji izazova koji su pred njim. Savić je rošen 18. Januara 1988. Godine u Trebinju.

-Da se bojim verovatno ne bih nikada odlučio da budem trener. Znam koliko mogu i vredim i nije bilo dileme oko prihvatanja ponude Borisa Stanišića. Završavam školovanje za profi licencu. Ostao mi je još jedan semestar, a onda mi predstoji stažiranje. Negde ću kod kuma Jagoša Vukovića, ili prijatelja Luke Milivojevića, Marka Grujića. Naći ću već klub da i to obavim, kaže kroz smeh Savić.

Najverovatnije će to biti uz pomoć Jagoša Vukovića. Savić je bio kršteni kum jednom od četvoro dece koliko ima Vuković, tri sina i jednu kćerku.

-To su prijateljstva koja smo napravili još dok smo bili maltene dece. Prošao sam mlade kategorije Crvene zvezde, odigrao nekoliko utakmica za seniorski sastav, a to je bilo vreme Valtera Zenge. Nakon toga sam išao na pozajmice, Grbalj, Rad, Hajduk, Borac Banjaluka, Mornar Bar, Lakatši, Olimpik Sarajevo... Karijeru sam završio u Južnoj Africi, priseća se Savić.

Sa svojim saradnicima napravio je kompletan plan priprema, a radiće se isključivo na terenima u Etno selu.

-Nema potrebe bilo gde da idemo. Imamo odlične uslove za rad. Našu bazu ćemo napuštati jedino kad budemo išli da igramo utakmice. To će biti ovog vikenda, čeka nas Voždovac, a imaćemo i odlazak u Gornji Milanovac na meč sa Metalcem. Dogovorili smo i susret sa Radnikom na našem terenu, a generalna proba pred start šampionata će biti okršaj sa Spartakom iz Subotice, rekao nam je Savić.

U radu će mu pomagati Marko Obrenović,  Duško Vranešević..Treneri koji već rade u Zvijezdi 09.

-Nije bilo potrebe da se nešto eksperimentiše sa stručnim štabom. Oko mene su ljudi koji znaju svoj posao, u klubu su već godinama i znaju ove naše mlade igrače koje smo pridružili seniorskom sastavu. Želimo da u ovom šampionatu pružimo priliku tim našim klincima. Znamo da vrede, da su talentovani i da mogu da nose dres zvijezde 09. Naravno, tu je i jedan broj iskusnih igrača. Oni će pomoći ovoj deci da stasa. Bićemo sigurno najmlađi tim u Premijer ligi, a tokom rada na ovim pripremama ćemo videti i proceniti ko nam još treba. Pojačanja će biti samo ciljana i to će biti fudbaleri koji će zaista da prave razliku. Ne treba  nam da gomilamo fudbalere, rekao nam je za kraj ovog našeg razgovora Boris Savić, trener koji je sa jedinstvom Žeravica bio najbolji u Drugoj ligi Republike srpske, grupa Zapad, a nakon toga se preselio u tabor Zvijezde 09.

Boris Savić

 

 

Na prozivcu su bili: : Milun Avramov, Strahinja Manojlović, Aleksandar Vojinović, Kristijan Tojčić, Haris Mehmedagić, Slobodan Tomić, Aleksa Kovačević, Luka Janković, Dejan Popara, Nemanja Parmaković, Nikola Stanišić, Fedor Predragović, Igor Blagojević, Danijel Matić, Luka Asentić, Stefan Rakić, Slaven Stjepanović, Vladan Mandić, Elek Novica, Živković Dejan, Musić Husejin,  Brazilci Kaike Augusto i Lukas Silva. Reprezentativac Gvineje Bangoura Malela Mohamed će se pojaviti 15. juna. Ima obaveze u selekciji Gvineje, a Marko Brkić je dobio slobodno do subote U narednom periodu očekuju se još 2-3 pojačanja.

 

 

Boris Savić i Duško Vranešević