XS
SM
MD
LG

Danas predstavljanje malog iz Batra

Luka Jović

Danas od 13 časova Real Madrid će službeno predstaviti prvo ovoljetno pojačanje u napadu, Luku Jovića. Srpskog  golgetera doveli su iz Eintrachta za 60 miliona eura.

Jović je stigao u Madrid u utorak u kasnim večernjim satima, a kamere Marke, lista koji detaljno prati događanja oko Reala, zabilježile su njegov dolazak. Naši  mediji poput  oduševljeni su što Marca ovako prati njihovog najvećeg talenta.

- Ovaj potez španskih medija dokazuje da je Luka Jović već postao istinski superstar. Sada je svaki njegov korak pod povećalom, uostalom u to se i sam uvjerio nakon utakmice na Marakani s Litvom. Tada mu je prišao jedan od španskih novinara u nadi da dobije barem dvije riječi. Od sada će život novog napadača Kraljevskog kluba biti pod posebnim povećalom, piše Blic.

Jović je prošle sezone zabio 27 golova za Ajntraht u svim takmičenjima i isprofilisao se kao jedan od najtalentovanijih napadača na svijetu. Ovaj 21-godišnjak je bio najzaslužniji zašto je Frankfurt stigao do polufinala Evropske lige gdje su nesretno na penale ispali od kasnije osvajača Čelzija.

Ovako je izgledao njegov dolazak: