XS
SM
MD
LG

OS BiH: Ako Srbija igra na Palama, mi ćemo u Pazaru protiv Kosova

Alija Fatić

Predsednik Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine Alija Fatić žestoko je reagovao na najavu odigravanja prijateljske utakmice odbojkašica Srbije i Azerbejdžana na Palama i poručio da će, ako se to zaista desi, selekcija BiH tražiti da igra u Novom Pazaru protiv Kosova ili Turske.

"Niko nas nije kontaktirao, niti smo mi dali bilo kakvu saglasnost. Ja sam predsjednik Saveza za cijelu BiH i tako se ponašam. Imam odličnu saradnju s klubovima iz RS, ali ovo što sada stiže iz Srbije nije dobra stvar", izjavio je Fatić.

On je dodao da OSBiH neće dati saglasnost, ali i ukoliko se utakmica odigra, spremiti odgovor.

"Ukoliko se ta utakmica odigra, mi ćemo zakazati utakmicu u Novom Pazaru protiv Kosova ili možda Turske. Da vidimo kako će se tada osjećati Zoran Gajić i Odbojkaški savez Srbije koji nam se uopšte nije javio", poručio je Fatić.

Odbojkašice Srbije biće na pripremama na Palama od 4. do 18. jula i zakazale su prijateljsku utakmicu protiv Azerbejdžana.

To nije prvi put, pošto su prošle godine u Republici Srpskoj, u Banjaluci, odigrale utakmicu protiv Bugarske, s tim da tada nije bilo "zamjerki" iz Odbojkaškog saveza BiH.

Tanjug