XS
SM
MD
LG

Terzićev odgovor: Ludilo Dejana Savićevića

Zvezdan Terzić

Dejan Savićević, predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore, oštro je u petak napao Zvezdana Terzića, generalnog direktora Crvene zvezde, optuživši ga da je lično stvorio haos u crnogorskom fudbalu.

Legendarni igrač Zvezde i jugoslovenskog fudbala oštrim riječima je govorio o Terziću i govorio uvrede poput "on je nikakav čovjek", a zbog toga što smatra da je on vršio pritisak na Filipa Stojkovića i Mirka Ivanića da ne igraju u nedavnoj utakmici Crne Gore protiv reprezentacije samoproglašenog "Kosova", završenoj remijem 1:1 u Podgorici.

Nekoliko sati kasnije, Terzić je odgovorio, a njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

"Rekao sam već prije nekoliko dana da ne treba miješati politiku i sport i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane države Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo", rekao je Terzić.

Odgovarajući prvom čovjeku crnogorskog fudbala, on je dodao...

"Savićević je prije dva mjeseca poslije žrijeba saznao da će Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i 5 igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsjednik trebao da ih sve pozove i pita: 'Ljudi, da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?'. Zašto to tada nije uradio je pitanje za njega. Ne razumijem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve što je izrekao je laž". 

Terzić je zatim ponovio da je odluka Stojkovića i Ivanića bila usmjerena prema "Kosovu", a ne prema državi za čiju reprezentaciju igraju.

"Stav dvojice igrača Crvene zvezde je stav protiv Kosova a ne stav protiv Crne Gore koju i ja lično i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i doživljavamo kao nezavisnu ali bratsku nam državu".

Za kraj, on je poručio...

"Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu služi na čast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i poslije ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvećih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala".