XS
SM
MD
LG

Zvezda četvrta u Sarajevu

Kadeti Crvene zvezde

Kadetski tim Crvene zvezde nije uspeo u Sarajevu na 8. Međunarodnom turniru Igraj fudbal, živi život,  doći do treće pozicije. Oni su u okršaju za bronzu poraženi od zagrebačke Lokomotive.

Prvih 40 minuta proteklo  je u izjednačenoj igri dva tima i nije bilo pogodak, ali jeste crveni karton. Dobio ga je igrač Zvezde Nikola Stevanović i čini se da je taj detalj i odlučio pobednika u ovom okršaju.

Brojčano slabiji fudbaleri iz Beograda, vidno umorni i iscrpljeni, jer se opet igralo po izuzetno toplom vremenu, nisu mogli ipak ravnopravno da se nose sa vršnjacima iz Zagreba.

Lokomotiva je povela već na samom startu drugog dela, da bi Zvezda poravnala pogotkom Bogdaana Pecarskog. To je bilo sve što su uradili. Do kraja susreta Lokomotiva je postigla tri pogotka  i stigla do pozicije tri, na ovom prestižnom turniru.

Crvena zvezda – Lokomotiva Zagreb 1:4 (0:0)

Sarajevo. Stadion: Otoka. Sudija: Sarajkić (Sarajevo). Crveni karton: Stevanović (dva žuta) 33. (Crvena zvezda).  Strelci: B. Pecarski 49. (Crvena zvezda),a Ćusica 41. Pelko 55. 60. Trivunović 77. (Lokomotiva).

Crvena zvezda: Petrović, Bačko, Stevanović, Ćušić, Kondić, Šepa, D. Pecarski, Gajilović, Kozlovački, B. Pecarski, Ševo. Na klupi: Sarić, Đolai , Trivunović, Božić, Rajačić, Padejski, Prokin, Lambić, Nović, Arađani.

Lokomotiva Zagreb: Šteko, Duspara, Franceković, Cvijanović, Gulija, Grgić, Beganović, Đopara, Pelko, Groznica, Čavar. Na klupi: Dorić, Muliu, Nikajt, Filipi, Rendulić, Išlić, Batistić.

Turnir u Sarajevo je osvojila ekipa MTK Budimpešeta, bez izgubljene utakmice. Oni su u finalnom okršaju porazili Muru sa  3:1.

Najbolji strelac na turniru bio je Ajkos Zujgeber iz MTK Budimpešeta, sa 6. golova. Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže Mure Lan Erjavec, a najbolji igrač dolazi iz zagrebačke Lokomotive. To je Gabrijel Groznica. Podsećamo da je 2013. godine najbolji igrač na turniru bio tadašnji kadet Crvene zvezde Marko Grujić.