XS
SM
MD
LG

U subotu sa Tuzla sitijem

Trebinjski Batistuta: Branislav Krunić

 Novi bh premijerligaš banjalučki Borac, pod dirigentskom palicom novog trenerskog tandema Branislav Krunić - Darko Maletić, u subotu je upalio motore i krenuo sa pripremama za narednu sezonu.

 Prvih sedam dana biće izuzetno teško, jer će se raditi na fizičkoj spremi igrača. Biće i lopte u tim prvom danima, ali mnogo manje nego što bi igrači voleli. Treneri su isplanirali do tančina pripreme, a obojica su prezadovoljna uslovima koje imaju.

- Sve je zaista odlično, mogu reći  vrhunski. Imamo samo obavezu da dobro radimo, a  drugo je klub obezbedio i omogućio. Do subote smo na Gradskom stadionu i našem pomoćnom terenu ,a onda idemo na Zlatibor. Moram da kažem da sam zadovoljan i igračkim kadrom kojim raspolažemo u ovom momentu, ali za nas je prelazni rok tek praktično počeo. Imamo ciljana mesta u timu koja žeilmo da pojačamo. Trebaju nam iskusni igrači, fudbaleri koji će zaista biti pojačanja i mogu se nositi sa pritiskom. Imamo takvih,sa njima i pregovaramo, a ima i onih koji se javljaju i nude. Naravno preko menadžera i agencija. Znamo dobro šta nam je potrebno i šta tražimo, kaže Branislav Krunić.

Njegov pomoćnik Darko Maletić, sigurno najbolji posleratni igrač tima iz Banjaluke, sa izvanrednom igračkom karijerom, sada je krenuo i trenerskim vodama. Zadovoljan je povratkom u svoj matični klub.

-Nakon prestanka aktivnog igranja krenuo sam sa edukacijom i uskoro bih trebao imati A UEFA  licencu. Drago mi je da sam u Borcu i da mogu svom klubu nešto i vratiti, kroz ovaj trenerski rad. Kada sam dobio poziv da se priključim novom stručnom štabu nisam se dvoumio. Mislim da ćemo napraviti dobar posao i da će Borac već ove godine igrati zapaženu ulogu i bh šampionatu. Ovi prvi dani su odlični i samo želimo da sve ovako nastavi, kaže Maletić.

Definitivno  se čini  da je Borac složio svoje redove, kako igrački tako i organizaciono. Ovo rukovodstvo sa agilnim i predanim predsednikom Vicom Zeljkovićem je na sebe preuzeo veliki teret i obavezu. Nakon pres konferencije na kojojm je Borcu obećao finansijsku pomoć i Milord Dodik definitivno je jasno da   u Velikanu iz Platonove moraju sve da urede i naprave  da klub i ekipa iz dana u dan raste.

Borac jeste bio i ostao perjanica fudbala Republike Srpske  i to mora i rezultatski da potvrdi. Čini se da je sada idealna prilika da se sa reči  (a njih je u prošlim vremenima bilo i previše ali bez velikog rezultata) krene na dela. Treba verovati u ove mlade sportske entuzijaste, trener i igrače. Mora se napraviti i korak ka vraćanju navijača na Gradski stadion.

Prema rečima Krunića napravljen je i plan prijateljskih utakmica do starta Premijer lige. Već u subotu se putuje u Tuzlu i igra utakmica sa Tuzla sitijem, da bi se nakon prespavane noći u gradu soli otišlo na Zlatibor. Tamo će Borac ukrstiti koplja sa Napretkom iz Kruševca 3. juna, pa 6. se igra  sa Mladost Lučani ,a već sutradan sa timom Brašov iz Rumunije.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33