XS
SM
MD
LG

Glavu gore Luka i ne mari za komentare nezahvalnika

Od kada su aktuelne društvene mreže, imamo raznih ''stručnjaka'' koji misle da znaju sve na izvoz. Ti stručnjaci prozivaju sve i svakoga a rijetko kada ćete naletjeti na neki dobar argument u prozivkama. Čak ćete prije vidjeti vrijeđanja i omalovažavanja igrača a takve napade sada trpi Luka Jović.

Foto: FSS

Mi Srbi u globalu veoma malo razumijemo fudbal a napadi na Luku to pokazuju. Mlada reprezentacija je igrala katastrofalno defanzivno. Kreacije u veznom redu nije bilo. Đorović je zvao podobne a ne sposobne. Ali na kraju se najviše napada Jović.

Pa ljudi da li ste normalni ? Da li vas je bar sramota kada kucate takve komentare ? Šta ste očekivali od Luke ? Pa nije stvarnost igrica pa da jedan igrač može proći cijeli protivnički tim pet puta po utakmici. Fudbal je timska igra gdje trener/selektor mora dobro podijeliti zadatke svima. Ako to ne uradi, tim izgleda kao naši Orlići.

Glavni nedostatak je bio ono što smo i najavili u tekstu, nakon što je bio poznat spisak putnika na EP. Rekli smo da će biti kobno to što je Đorović podlegao pritisku Kokeze i što nije zvao Grujića. Zvali su se neki koji igraju treće lige, neki koji udaraju selfije i neki koji su vječiti talenti. Sve njih zajedno kada spojite, dobijete pola noge Marka Grujića koji je preporodio Hertu svojim igrama. Zvuči možda malo okrutno kada se ovako napiše ali je tako. Voljeli bi mi da su nam svi kao Grujić pa da se njegov izostanak ne osjeti, ali nažalost nije tako.

Kreacije je falilo mnogo. Stabilnosti prilikom iznošenja lopti sa svoje na suprotnu polovinu nije bilo. Pravih lopti za napadača nije bilo. Prodora po bokovima minimalno a i kad ih je bilo, nije bilo pravih centaršuteva. O defanzivnim kretnjama i postavljanjima se tek može raspravljati. E ako nam je na sve to najveći problem Luka Jović, blago nama i našoj pameti.

Ali navikli smo mi pljuvati naše najbolje. Tako nam je i Nole izdajnik, sektaš i papučar kada izgubi. Tako nam je i Jokić vulkanizer, Mađar i izdajnik kada ne igra za Srbiju. Sad je vjerovatno plitkim mozgovima Jović precijenjen. Znaju plitki tastaturaši bolje od velikog Reala koji je dao 60 miliona za tog istog Jovića.

Dobro je Luka rekao prije prvenstva. Neki bi na njegovom mjestu išli na Ibicu ili slična mjesta i ne bi ni igrali EP. A možda je bolje i da je uradio tako. Svakako smo jadan i nezahvalan narod koji neće cijeniti ovo što je uradio. Osuđuju momka a ne pitaju se šta bi bilo da se ne daj Bože povrijedio ? Tada bi tek imao problema u Realu jer ne vole klubovi igranje za mlade selekcije. Ali nije Luka o tome mislio. Voli svoju zemlju i bez razmišljanja se odazvao selektoru. Šteta samo što pripada nezahvalnom narodu koji to neće znati cijeniti.