XS
SM
MD
LG

Na Sokocu počeo 8. MOFT „Srđan Tomić & Vladica Babović“

Učesnici turnira na Sokocu

 

Osmo izdanje Memorijalnog omladinskog fudbalskog turnira /MOFT/ „Srđan Tomić & Vladica Babović“ počelo je na Sokocu, a prvog dana takmičenja najuspješniji su bili fudbaleri iz Podgorice.

Dječaci iz Crne Gore prvi put su učestvovali na ovoj sportsko-rekreativnoj manifestaciji koja njeguje uspomene i sjećanja na rano preminule igrače Fudbalskog kluba „Glasinac“ Srđana Tomića (1986-2005), člana mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i Vladicu Babovića (1977-2017), fudbalskog čovjeka, trenera, golmana…

„Prije dolaska na turnir naš cilj bio je osvajanje prvog mjesta, što smo na kraju i uspjeli. U finalnoj utakmici,nakon boljeg izvođenja jedanaesterac, savladali smo ekipu OFK „Glasinac“. Omladinci našeg kluba imaju osvojenih preko 50 međunarodnih turnira. Drago nam je da smo toj kolekciji dodali i ovaj pehar, a on nas obavezuje da i naredne godine, sa radošću, dođemo u Sokolac koji se predstavio u najboljem svjetlu.“ izjavio je trener FK „Podgorica“ Nenad Filipović.

Fudbaleri Podgorice

MOFT se održava pod sloganom „Oni žive...“, a ove godine okupio je preko 600 mladih fubalera iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije i Crne Gore koji će se takmičiti u pet starosnih kategorija.

„Želio bih da se zahvalim svim ljudima koji posjećuju  turnir kao i Srđanovim saigračima koji oraganizuju ovu manifestaciju, kao sjećanje na njega i Vladicu. Sport spaja ljude i ja bih poželio svim učesnicima turnira da se druže i steknu nova prijateljstva.“ rekao je otac pokojnog Srđana, Bogdan Tomić.

Tokom vikenda na rasporedu je odigravanje utakmica u četiri starosne kategorije, a zatvaranje turnira planirano je u nedjelju. Za pobjednike su obezbijeđene medalje, pehari i diplome.

Oni žive...

Memorijal Srđan Tomić Vladica Babović