XS
SM
MD
LG

Darko Milunović novi predsjednik Rudar Prijedora

Darko Milunović

Darko Milunović, nekadašnji član uprave banjalučkog Borca imenovan je za predsjednika Upravnog odbora Fudbalskog kluba Rudar Prijedor. Njagovim imenovanjem je tako riješen višemjesečni problem koji je nastao u funkcionisanju prijedorskog prvoligaša koji nije imao ni predsjednika UO ni Skupštine, ali ni upravu, odnosno čelne ljude. Milunović je tako naslijedio Radomira Duku koji je još jesenas podnio ostavku na mjesto prvog čovjeka kluba.
U gradu na Sani se radi na tome da se napravi totalni zaokret u odnosu na dosadašnji neuspjeli period u kojem je klub slavne tradicije i renomea bio talac pojedinaca i ljudi koji se baš nisu ni razumjeli u fudbalsku filozofiju. Pored Milunovića u novom sazivu Upravnog odbora zeleno-crnih su još: Ognjen Hrnjak, Nenad Crnogorac, Aleksandar Topić i Aleksandar Savić, dok je za prvog čovjeka Skupštine, umjesto pomenutog Hrnjaka koji je podnio ostavku, inaugurisan Vladimir Stakić, dok će ga mijenjati Zdravko Ostojić. 
Na sjednici Skupštine je usklađen i Statut kluba za naredni period, a biće uvedeno i novo tijelo, Odbor za savjetovanje u kojem će da sjede predstavnici tri sponzora: Grada Prijedora, Arcelor Mitala i RŽR “Ljubije”, a zastupaće ih gradonačelnik Milenko Đaković, odnosno direktori Mladen Jelača i Stanko Vujković.
Takođe, poslije imenovanja novi Upravni odbor je imenovao i direktora kluba, a umjesto dosadašnjeg prvog operativca Borislava Obradovića u fotelju je sjeo bivši fudbaler “rudara” Saša Stević, dok je novi šef stručnog štaba Igor Janković.


Borac 2 : 0 Rudar Prijedor
Podrinje 3 : 3 Kozara
Sloga 5 : 1 Željezničar Sport team
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 32 25 5 2 80
2 Sloga 32 18 6 8 60
3 Željezničar Sport team 32 16 3 13 51
4 Rudar Prijedor 32 13 8 11 47
5 Kozara 32 12 9 11 45
6 Podrinje 32 9 6 17 33