XS
SM
MD
LG

Radonja i ''naš'' Bajern ''metlom'' odbranili titulu

Košarkaši Bajerna odbranili su titulu prvaka Njemačke. Oni su savladali Albu sa 93-88 nakon produžetka te su sa ukupnih 3-0 došli do titule.

Foto: Eurohoops

Bajern je odlično otvorio susret. Vodili su sve do vodstva 15-13 a onda Alba pravi 9-0 te sa 22-15 dobijaju prvi period. Alba je nastavila sa sjajnom igrom i u drugom periodu. Imali su u jednom trenutku i +15 ali na odmor su otišli sa vodstvom 46-32. 

Treći period bio je izuzetno nervozan sa obje strane. Bajern je pokušavao da se vrati ali je Alba održavala vodstvo i sa +11 su ušli u poslednji period. Međutim, tim Dejana Radonjića se nije predavao. Napravili su veliku seriju i poenima Đedovića poveli su 73-71. Alba serijom 5-0 okreće i dolazi do +3. Lučić odgovara trojkom pod faulom, ali je bacanje omašio. Imao je Bajern napad za pobjedu ali je Vilijams promašio zicer.

Otišlo se u produžetak a Jović je dobio peti faul na startu produžetka. Djelovalo je da je to šansa za Albu ali Bajern se dobro snašao i bez njega. Bartel je bio sjajan na oba kraja terena a odlično su ga pratili i ostali te je Bajern na kraju rutinski došao do pobjede. 

Bajern je do pobjede predvodio Lučić sa 23 poena a Jović je imao 12 poena i šest asistencija. Sa druge strane Siva je imao 21 poen.