XS
SM
MD
LG

Poraz za kraj

Danska - Srbija

Mlada reprezentacija završila je takmičenje na Prvenstvu Evrope u Italiji i San Marinu. Posle poraza od Austrije (0:2) i Nemačke (1:6) "orlići" su poraženi od Danske - 0:2(0:1).

Velike promene u našoj reprezentaciji zbog povreda i kartona uticale su da Danci bolje uđu u meč i u prvih 15 minuta igre stvore nekoliko ozbiljnih prilika. Igrao se deveti minut kada je Drejer, posle dobre akcije, krenuo sam ka Rosiću, ali na sreću njegov pokušaj završio je pored leve stative našeg gola. Pet minuta kasnije nova velika šansa za Dansku, posle ubacivanja lopte s desne strane, Brun Larsen se našao u dobroj poziciji ali je šutirao preko gola.

Delovalo je kao da Danci sa sve manje respekta kreću ka našem golu, a s druge strane, mi smo čekali trenutak kada bi došli do prve prave prilike. I igrao se 20.minut kada je Lukić uputio centaršut a Šaponjić zahvatio loptu koja je završiula daleko iznad gola.

I to kao da je bio uvod u vođstvo Danske. Minut kasnije kazna, Brun Larsen se probio po levoj strani, posle odlične asistencije Melea, a onda desnom nogom gađao i pogodio dalji ugao našeg gola. U 37.minutu, preko Radonjića uputili smo prvi šut ka golu, a pred sam smiraj meča, Rosić je sprečio Dance da odu na odmor sa dva gokla prednosti. Brun Larson je izbio sam, ali golman Mladosti iz Lučana je odlično ragovao.

U prvim minutima nastavka nije bilo promena u sastavima, a Danska je veoma brzo došla do drugog gola. Posle kornera, lopta je prošla pored nekoliko igrača, a Rasmusenu nije bilo teško da pogodi praktično nezaštićenu mrežu. Utisak je da smo veoma lako dozvolili protivniku da duplira vođstvo. Posle nekoliko minuta imali su Danci novu priliku, jedan od igrača je uputio udarac sa nekih 16-17 metara, ali lopta je završila pored stative već savladanog Rosića. Danci su ipak postigli i treći gol, ali posle male pauze i reakcije iz VAR sobe gol je na našu sreću poništen zbog ofsajd pozicije.

U 65.minutu Adžić koji je u igru ušao umesto Radonjića oboren je u šestnaestercu Danske, činilo se da sudija Kulbakov ima elemenata da pokaže na belu tačku, ali izostala je njegova reakcija. Možda bi drugačija odluka vratila neizvesnost u meč, ali Srbija je i pored toga nastavila na napada, traži priliku da ozbiljno ugrozi dansku mrežu. S druge strane Dancima je bio neophodan još jedan gol kako bi ostali u igri za plasman u polufinale. 

Danska- Srbija 2:0

STRELCI: 1:0 Brun Larsen 21, Rasmusen 51. Stadion: Nereo Roko u Trstu. Sudija: Aleksej Kulbakov (Belorusija). Žuti kartoni: Šaponjić (Srbija).

DANSKA: Iversen, Kristensen, Sorensen(od 82. Vind), Rasmusen, Mele, Kofod Andersen, Nelson, Biling, Olsen (od 76. Delund), Drejer (od 68. Skov), Brun Larsen.

SRBIJA: Rosić, Terzić, Babić, Mašović, Bogosavac,  Ranđelović, Račić, Lukić, Radonjić (od 60. Adžić), Zlatanović, Šaponjić (od 79. Joveljić).