XS
SM
MD
LG

Modriči najviše ocene

Učesnici turnira u Modriči 

MODRIČA - U okviru „Vidovdanske nedelje“, kojom se obeležava Dan opštine Modriča, proteklog vikenda je održan 8. Međunaroni turnir u odbojci na pesku za žene i muškarce. Na ovoj priredbi zanimljive igre učešće je uzelo 24 ekipe, od kojih deset ženskih i 14 u muškoj konkurenciji.

Ekipe su bile iz Srbije, Federacije BiH i Republike Srpske. Najuspešnija u ženskoj konkureniciji bila je ekipa  Matić-Drobnjak iz Novog Sada i Beograda. Pobednice su u finalnoj utakmice savladale rivalke Savović-Škarić iz Beogrda rezultatom 2:0. Milena Matić, kapiten pobedničke ekipe, i prošle godine osvojila je ovaj turnir.

„Prošle godine ovde smo se provele fenomenalno. Obećala sam i došla sam ponovo. Raduje me ovaj uspeh. Modriča ima vrhunsku organizaciju, dobre ljude. Vidimo se i naredne godine“, rekla je Milena Matić.

Matićeva partnerka Irena Drobnjak prvi put učestvuje na turniru u Modriči. Zadovoljna je kako odigranim mečevima, tako i samom organizaciom turnira.

„Sve je bilo za čistu desetku. Milena i ja smo novi par, drago mi je što smo se našle. Devojke su pružile otpor, a drago mi je da smo pobedile. Organizacija je bila na zavidnom nivou“, poručila je Irena Drobnjak.

Jovan Mišić u društvu finalistkinja

U muškoj konkurenciji  prvo mesto zauzela je ekipa  Gavrilov –Plavšić iz Pančeva i Beograda koji su u finalnom meču sa 2:0 savladali dvojac Basta-Lozić iz Novog Sada. Kapiten pobedničkog tima Aleksandar Gavrilov zadovoljan je postignutim uspehom na turniru u Modriči na kojem učestvuje prvi put.

„Mnogo dobar i naporan meč, potrošili smo dosta snage. Čestitam rivalima, a mi smo dobili finale. Na preporuku drugih ja sam došao. Ispalo je dobro. Modriči mogu samo da uputim jedno ljudsko hvala“, kaže Gavrilov.

Marko Plavšić iz pobedničkog tima takođe je zadovoljan organizaciom turnira, zbog čega će se i iduće godine odazvati pozivu za učešće na istom.

„Prezadovoljan sam i sve što je rekao Aleksandar i ja potpisujem. Kiša nas je mučila, ali dobro se završilo. Stižemo i za Vidovdan 2020.godine“, kaže Plavšić.

Iako su bili favoriti Stefan Basta iz drugoplasirane ekipe koji je reperezentativac Srbije u Odbojci na pesku ističe da su u finalu protivnici ipak bili bolji.

„Stigao sam na preporuku ranijih učesnika, a meni je ovde bilo fantastično. Sve ovo vodi u dobrom pravcu. Bič volej je zanimljiv i atraktivan sport. Nismo u finalu odigrali na željenom nivou, ali nemamo za čim da žalimo“, kaže Basta.

I Ivan Lozić izrazio je svoje zadovoljstvo organizaciom turnira.

„Ovakvo gostoprimstvo godi svakom. Tu srdačnost nećete naći na mnogo mesta. Modriča se pokazala velikom. Takmičari su na prvom mestu, publici ništa nije falilo. Svaka čast“, rekao je Lozić.

Prvoplasiranim ekipama, u obe konkurencije, uručene su novčane nagrade u iznosu od po 1000 KM, za drugoplasirane obezbeđeno je po 500 KM. Organizator sedmog po redu turnira u odbojci na pesku je odbojkaški klub Modriča. Predsednik tog trofejnog kolektiva Jovan Mišić zadovoljan je odzivom ekipa na ovogodišnjem turniru.

„Turnir je sve bolji i kvalitetniji. Ukrase ga učesnici, imena koja uzmu učešću. Hvala njima, hvala rukovodstvu naše lokalne zajednice, brojnim donatorima, gledaocima, hvala svima. Mi jesmo zadovoljni, a pobednicima čestitam od srca“, rekao je Mišić.

Generalni sponzor turnir bila je opština Modriča. Brojni donatori takođe su podržali ovu manifestaciju.

Jer, na dobrom je glasu...

 

Jaka konkurencija, vredne nagrade u Modriči