XS
SM
MD
LG

Zekanović bi u Francusku

Zvjezda 09 završena priča: Predrag Zekanović

Predrag Zekanović

MRKONJIĆ GRAD: Predrag Zekanović doskorašnji fudbaler Zvijezde 09 iz Etno Sela je slobodan igrač i odmor provodi kod roditelja u Mrkonjić Gradu. Za usluge ovoga izvrsnog mladog napadača (21 godina) zainteresovane su mnoge premijerligaške i prvoligaške ekipe. Ima i ponuda iz inostranstva, konkretno iz Francuske.

 Jedan od najboljih fudbalera koji je ponikao u Slobodi, kaže da nigdje ne žuri. Mjerka ponude, jer je slobodan igrač i bez obaveza prema bilo kojem klubu. Poslednjih dana čelni ljudi Ruda Prijedora, čije su ambicije plasman u Premjer ligu žele da vide u svojim redovima izvrsnog krilnog napadača.

-Ne krijem da sam kontakt imao sa ljudima iz Rudara. Njihov ponuda je korektna, jer imaju ambiciju plasman u Premjer ligu. To je za mene, koji sam igrao u Premjer ligi u Borcu i Zvijezdi 09 veliki izazov. Vidjeću šta će konkretno biti od toga. U kombinaciji još nekoliko ponuda. Moja je želja da nađem klub i da igram u inostranstvu. Ako ne u ovoj polusezoni onda u proljećnom dijelu šampionata. Imam kontakt sa jednom ekipom iz Francuske - kaže Zekanović.

Nezvanično za usluge mladog napadača, koji je svojim golom u poslednjoj utakmici obezbijedio opstanak u Premjer ligi Zvijezdi 09, zainteresovan je i mostarski Velež. Tu je i još nekoliko prvoligaških ekipa iz Federacije BiH,  ali i Republike Srpske.

-Svjestan sam svojih kvaliteta. Sa 21 godinu imam premjerligaško iskustvo i nema potrebe nigdje da žurim. Odabraću najbolju ponudi i ekipu koja ima želju plasman u vrh tabele. Sada se odmaram i svakodnevno treniram. Siguran sam da ću spremno dočekati pripreme- kaže Zekanović.

Jedna od ekipa koja bi bila iskazala interes za Zekanovića je tuzlanska Sloboda. Čak je bio u Tuzli, ali u poslednjem trenutku donio odluku da karijeru nastavi u nekoj drugoj sredini, koja ima ima više prostora za afirmaciju mladih fudbalera.

Zekanović kaže da mu je žao što je mrkonjićka Sloboda ispala iz Prve  lige Republike Srpske. Vjeruje da će uprava kluba učiniti sve da formira dobar tim za takmičenje u Drugoj ligi. Želi da se što prije završi izgradnja novog stadiona sa vještačkom travom i da ljubitelji fudbala u Mrkonjić Gradu ponovo mogu uživati u fudbalskim mečevima.