XS
SM
MD
LG
26.06.2019 Ismet Nimanović

Novi fudbalski dragulj iz Konjica, voli Barcelonu, Juventus, uzor mu Bufon

Andrej Škobić, ŠF Bambi, Konjic

U Neumu je odigran turnir u fudbalu za mlađe kategoriji uz organizaciju istoimenog domećeg drugoligaša, Igrale su u 3 starosne kategorije, U - 8, u - 10 i U - 12. U najmlađoj kategoriji U - 8, ŠF Bambino Konjic je osvojila drugo mjesto, a za najboljeg golmana je proglašen Andrej Škobić iz pomenute škole koji je svojim odbranama oduševio sve i dao veliki doprinos uspjehu svoje ekipe.

U tek završenoj BH Telecom Futsal ligi HNK - a koja je jedan od najjačih i najmasovnijih u Regiji koja se igra u 4 starosne kategorije u Talent i Super ligi igra se u sedam liga ekipa ŠF Bambino je u Talent ligi U 8 ubjedljivo osvojila prvo mjesto, na 12 utakmica je zabilježila 11 pobjeda i samo 1 poraz uz gol razliku 67 datih i samo 9 primljenih golova, te je Andrej Škobić primio samo 9 golova i tu je dokazao da je pred njim velika fudbaska karijera.

Ovaj devetogodišnjak rođen je u Mostaru, a nakon što je sa mamom Rolandom iz Mostara preselio u Konjic gdje je trenirao plivanje, prije tri godine je počeo trenirati u već nadaleko poznatoj Školi fudbala Bambino. Vlasnici ŠF Bambino, brača Adis i Adnan Elezović su odmah uvidjeli da junak ove priče ima golmanske sposobnosti.

" Fudbal volim najviše na svijetu, odličan sam učenik trećeg razreda Osnovne škole, volio bih da imamo treninge svaki dan. Treneri Adis i Adnan su nam kao roditelji, lijepo nam sve pokazuju, mi to upijamo. Navijam za Barcelonu i Juventus, Messi i Dybala su mi najdraži igrači, a uzor mi je Bufon. Največa podrška mi je mama Rolanda i ona me redovno prati na treninzima i utakmicama. Puno mi znači što sam proglašen najboljim golmanom na turniru u Neumu, to će mi dati još više motiva i snage da budem još bolji i pomognem mojoj ekipi da postiže još bolje rezultate " , rekao je Andrej Škobić nova fudbalska nada iz Konjica .