XS
SM
MD
LG

Sokolac spreman za 56. MOSI

 

 Opština Sokolac spremna je za 56. Međuopštinske omladinske sportske igre koje počinju sutra, 3. jula, i trajaće do nedjelje, 7. jula, pod sloganom „Pokaži se ko si, pobijedi na MOSI“.

U protekla dva mjeseca Sokolac je bio pravo gradilište. Radilo se na popravci i nadogradnji postojeće sportske infrastrukture, na izgradnji novih sportskih borilišta i na uređenju grada, a sve u cilju što boljeg dočeka preko 2 200 sportista i sportskih radnika iz 27 opština Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine (Republika Srpska, Federacija BiH). Za potrebe MOSI napravljeni su novi tereni za tenis, odbojku na pijesku, izvršeno je farbanje i ocrtavanje tartan staze, uređenje stadiona, izgrađene su nove pješačke zone... U sklopu pripremnih radova, za ovu manifestaciju, osvijetljen je kompletan Sportsko - rekreativni centar „Bara“.

Ceremonija otvaranja 56. MOSI „Sokolac 2019“ održava se sutra na stadionu „Bara“ sa početkom u 16 časova, a Igre će, nakon predstavljanja i defilea svih opština učesnica, zvanično otvoriti srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Na otvaranju biće predstavljena i zvanična maskota 56. MOSI „ Sokolko“, a takmičarski program počeće nakon svečane ceremonije fudbalskim mečom između Sokoca i Rudog. Na poluvremenu utakmice održaće se atletske trke na 800m za žene i 1500m za muškarce.

Stvoreni su idealni uslovi za sve takmičare ali i druge posjetioce da u Sokocu uživaju narednih pet dana. Opštinska uprava obezbijedila je kulturno - zabavni program u okviru koga će nastupati Peđa Medenica (3. jul), Dženan Lončarević (4. jul), Aco Pejović (5. jul) i Aleksandra Prijović (6. jul). Koncerti su organizovani na centralnom platou kod sportske dvorane, a ulaz je besplatan.

Zatvaranje ove najveće amaterske sportske manifestacije na Balkanu planirano je za nedjelju, 7. jul, u 12 časova.

Dobro došli u srce Romanije!

Fotografije: