XS
SM
MD
LG

Veterani Podrinja ugostili Srbijance

Veterani Podrinja ugostili su u Tršiću svoje sportske prijatelje iz Srbije, ekipu iz Donjih Petrovaca.

Lijepo sportsko druženje u Tršiću

Gosti su na terenu bili uspješniji, savladavši Tršićane rezultatom 2:4, ali  u domaćoj ekipi ističu da je od rezultata važnije druženje.

„Mi smo u maju u Donjim Petrovcima odigrali naš prvi susret i dogovorili se za ovaj uzvratni meč. Nama, veteranima, je stalo da se igraju dobre utakmice, da na terenu pokazujemo svoje fudbalsko umijeće, a rezultat je u drugom planu  Najbitnije je da je u čuvenom trećem poluvremenu  bilo izjednačeno, odnosno da je ono ispunjeno dobrom muzikom, smijehom, šalom, a moram istaći da su gosti priznali da nam u spremanju srnećeg paprikaša nema premca. Nadam se da će druženje ovih ekipa prerasti u tradiciju i da će se ono prenijeti i na mlađe generacije iz kluba“, istakao je Rajo Novaković, doskorašnji trener seniora, a sada član veteranskog tima Podrinja.

Veterani Podrinja

Srbijanci kažu da su se u Tršiću osjećali kao kod kuće.

„Tu granice ne postoje, a  nikad nisu ni bile.  On ih ruši i uvek će ih rušiti. Čini nas boljim ljudima,  stvara neraskidiva prijateljstva, uči nas da život može biti prelep, bez obzira na veru, boju kože ili nacionalnost. Da budemo bogati sasvim jeftino, jednostavnom formulom - budi čovek. Naravno, to je njegovo veličanstvo fudbal. U Tršiću se nijednog trenutka nismo osećali kao gosti, stranci, i zahvalni smo svojim prijateljima iz Podrinja na srdačnoj dobrodošlici i divnom danu. Sigurno je da ćemo se ovde uvek rado vraćati, a da će Tršićani uvek biti rado viđeni u Donjim Petrovcima“, kazao je Želimir Bašić iz veteranskog sastava srbijanske ekipe.

Veterani Donjih Petrovaca

Na ovu utakmicu  sudije su stigle iz Bijeljine.

Podrinje – Donji Petrovci 2:4

Stadion u Tršiću

Strijelci: M.Vasiljević, D.Aćimović (Podrinje), P.Bosnić, M.Knežević, M.Vojnović, I.Minčić (Donji Petrovci)

Podrinje: M.Panić, S.Zekić, M.Lazić, D.Jović, M.Vasiljević, S.Erić, P.Jovanović, M.Marković, R.Novaković, V.Erić, B.Maksimović, R.Aćimović, V.Lekić, D.Aćimović, S.Aćimović, I.Aćimović, R.Jeremić, D.Ristić

Donji Petrovci: S.Tomić, G.Zakić, P.Bosnić, K.Jovanović, B.Matić, I.Minčić, Željko Ognjanac, D.Radeka, N.Miljković, S.radosavljević, M. Vojnović, M.Marić, M.Serdar, G.Naglić, M.Knežević, A.Budimir, N.Dubajić, Ž.Bašić. Selektor: S.Maksimović