XS
SM
MD
LG

Elez i Vračar borit će se za zlatne medalje

Vuk Elez u finalu kategorije do 81 kilogram /Foro:hardino.ba 

Prvog dana takmičenja na Evropskom judo kupu Sarajevo 2019 podijelit će se sedam setova medalja.

Priliku da se bori za zlato u kategoriji preko 100 kilograma imaće bh. reprezentativac Igor Vračar, kojem će protivnik u finalu biti Loseni Kone. Upravo je njemački džudista pobjedom protiv Vasilija Vujičića spriječio bosanskohercegovačko finale u apsolutnoj kategoriji. Vujičić će se za bronzu boriti protiv Mađara Donata Varge.

U finale džudista u konkurenciji do 81 kilograma reprezentativac BiH Vuk Elez plasirao se nakon što je porazio reprezentativnog kolegu Božidara Vučurevića. Elezu će rival u finalu biti Francuz Giga Abuašvili, dok će se Trebinjcu protivnik biti francuski takmičar Makksim  Hambou.

Srpskli džudista Darko Brašnjović i Bugarin Kostadin Tsvetanov bit će protivnici u  finalu kategorije do 90 kilograma,

Bh. reprezentativka Monika Zadro "radit će" u kategoriji do 48 kilograma boriće se za bronzu s Ivanom Nikolić iz Crne Gore, dok su se u finale plasirale Tamar Malka (Izrael) i Gabriela Dimitrova (Bugarska). U finalu kategorije do 52 kilograma nastupit će Nadežda Petrović iz Srbije i Paz Kafri iz Izraela.

Reprezentativka samoproglašenog  Kosova Flaka Loksča za zlato u konkurenciji do 57 kilograma boriće se protiv Šenon Van De Miberg.

U kategoriji do 100 kilograma trijumfovao je Matias Madsen iz Danske. Srebro je pripalo Kiliana Bulthuis iz Holandije, dok je njegov zemljak Džonatan Van Stroe osvojio bronzanu medalju.

Finalni blok prvog dana takmičenja biće održan nakon ceremonije svečanog otvaranja koja je zakazana za 16 sati.