XS
SM
MD
LG
06.07.2019 Radio Foča /Nataša Petrović

Olivera ''konačno'' zlatna

Olivera Jeftić

Poznata srpska atletičarka, maratonka,  Olivera Jevtić osvojila je zlatnu medalju na 56. MOSI u Sokocu, u trci na 3.000 metara. Ona je bila brža od Slađane Perunović iz Bjelog Polja i trećeplasirane Saime Murić  iz Prijepolja.

Jevtićevoj je ovo prva zlatna medalja na MOSI i to joj je bio motiv da dođe na Sokolac, iako trke na 3.000 metara nisu njena disciplina jer ona trči maraton.

“Imala sam želju da dođem u Sokolac jer u svojoj kolekciji medalja nemam zlato sa MOSI. Sve su mi bila srebra i sada sam osvojila i tu koja mi nedostaje. Čekala sam punih 29 godina na ovo. Davne 1990. godine pobedila me je sjajna Danijela Srdanović i uvek sam bila druga iza nje. Stalno sam treneru govorila kada ću ja osvojiti tu zlatnu medalju i evo dočekala sam je.To je bila i želja  mog trenera Slavka Kuzmanovića koji je lošeg zdravstvenog stanja, bio je životno ugrožen, i ova medalja je posvećena njemu”, rekla je Jevtićeva za Radio Foču.

Najpoznatija srpska trkačica na velike udaljenosti rođena je 1977. godine u Užicu. Predstavljala je svoju zemlju pet puta na Olimpijskim igrama 2000, 2004, 2008, 2012. i 2016. godine. Više puta je proglašavana za najbolju atletičarku Jugoslavije, Srbije i Crne Gore, Srbije. Osvajala je medalje u maratonu i polumaratonu na trkama u Njujorku, Bostonu, Amsterdamu, Beogradu, Kragujevcu, Sarajevu i Podgorici. U svojoj karijeri značajan broj medalja osvojila je i na Evropskim i Svjetskim prvenstvima.