XS
SM
MD
LG

Pobjednici Osman Junuzović i Alma Hrnjić

Mahir Mujić i Osman Junuzović

U subotu je u Konjicu održan najmasovniji sportski događaj humanitarna utrka " Konjički noćni cener " na ideju Konjičanina, maratonca i velikog humaniste Mahira Mujuća, a sredstva sa ove sportske manifestacije će se uručiti Udruženju roditelja, djece i omladine s teškoćama u razvoju " i " Konjic.

 U glavnoj trci na 10 kilometara učestvovalo je preko 400 profesionalnih i rekreativnih trkača i Regije, Njemačke, Švedske, Hrvatske i Velike Britanije, pobjednik je Osman Junuzović iz Doboj Istoka, drugo mjesto je pripalo Aliji Imamović, treće Anti Pokrajčiću.

Kod žena pobjednica je Alma Hrnjić iz Sarajeva, druga je Hanifa Terzić, treća Mirela Čučak.

Nagrade su podijeljene i po kategorijama, najbolji Konjičanin je Haris Čomor u kategoriji do 25 godina, zauzeo je treće mjesto.

Dječija humanitarna utrka na 500 metara, najbolji u 5 kategorija su, uzrasta od predškolskog do devetog razreda OŠ, Edis Tabak i Natalija Sulaver, te Eldar Potur i Naida Babović, 4. i 5. razred, Simbad Murtić i Ejla Tulić, te Sean Zalihić, u kategoriji 8. razred OŠ Faris Macić i Lejla Hondo.

Pohvale idu za veliko i nesebično požrtvovanje mnogobrojnih građana Konjica i ostalih posjetilaca koji su pružali veliku podršku učesnicima trke, volonterima Konjica, Hitnoj pomoći, GSS, Policijskoj Upravi Konjic koji su dali svoj puni doprinos ovoj sportskoj manifestaciji.