XS
SM
MD
LG

Vrijeme je za drugu sedmicu Vimbldona

Foto: Wimbledon

Polako ali sigurno dogurali smo do druge sedmice Vimbldona. Pred nama je ludi ponedeljak u kome ćemo imati sve mečeve osmine finala.

Najbolji svjetski teniser, Novak Đoković, igraće protiv Iga Umbera iz Francuske. Umber igra turnir karijere i nikada ovako daleko nije došao na Slemu. No, ruku na srce Nole bi ovaj meč trebao odraditi bez problema (detaljnije o ovom meču u posebnom tekstu).

Rafa Nadal igra protiv Žoao Souze. Souza kao i Umber igra Slem karijere ali bi Rafa ovo trebao sa 3-0 riješiti. Od ''Velike Trojke'', najviše problema bi mogao imati Federer. Prije svega sam Rodžer ne djeluje dobro na travi. Trava je ove godine nešto sporija i kako turnir odmiče, sve više izgleda kao šljaka. Naravno da ti uslovi Fedeksu ne odgovaraju. Beretini igra u životnoj formi jer je prije Vimbldona osvojio jedan turnir i igrao još jedno finale na travi. Biće ovo definitivno pravi test za Ferera. Ne bih se iznenadio ako Talijan uzme set pa čak i ako napravi nešto više....

Miloš Raonić je veliki favorit protiv Gvida Pelje. Raona nije u top formi ali mu se žrijeb otvara sjajno i ovo bi morao iskoristiti. Nešto slično je i sa Kei Nišikorijem, koji igra protiv Kukuškina. Kukuškin jeste dobio Iznera ali Kei igra veoma sigurno ove godine.

Veoma interesantan mogao bi biti duel između Bautiste i Pera. Generalno su mečevi Francuza uvijek interesantni a sada bi konačno mogao u četvrtfinale Vimbldona. U duelu dva Amera i dva servera, Kveri će na megdan Sandgrenu. Dosta taj brejkova je jedino sigurno za ovaj meč. Najduži meč dana mogao bi biti duel dva maratonca, Davida Gofana i Fernanda Verdaska. Obojica su nepredvidivi pa je teško reći ko bi mogao dobiti ovaj meč ali bi moglo biti drame.

Kod dama nas najviše zanima dule Elene Svitoline i Splićanke Petre Martić. Maratonka Petra je sva tri meča dobila u tri seta i nije nemoguće i sada da se desi sličan scenario. Sa Svitolinom je igrala u četvrtom kolu Rolan Garosa prije par godina i dosta jeftino ispustila šansu da dobije meč. Sada je probila barijere, igra sa nevjerovatnim samopouzdanjem i zaista se nadamo novom Slem četvrtfinalu.

Simona Halep ide na megdan čudu od djeteta, malenoj Kori Gof. Ništa ali ništa ne možete predvidjeti ovde. Simona je favorit ali bili su protiv Kori svi favoriti pa su sada kod kuće a ona je još na turniru. Veoma interesantno moglo bi biti u duelu Konte i Kvitove. Konta je domaća uzdanica a Kvitova dvostruka šampionka. Kvitova djeluje sve bolje kako turnir prolazi i vrlo je moguće da će rastužizi Britance.

Serena igra protiv Suarez Navaro u duelu veteranki. Serena je favorit mada ima oscilacija u igri. To bi Suarez sigurno mogla iskoristiti i ovo bi možda moglo otići i u tri seta. Barbora Stricova igraće protiv Mertens, u jednom veoma izjednačenom susretu.

Derbi dana sigurno je duel Barti i Risk. Po kladionicama kvota na Risk je skoro šest ali nemojte to da vas zavara. Jeste Ešli vezala 15 pobjeda i 20 osvojenih setova zaredom. Ali, Risk je specijalka za travu i ima 12 pobjeda u poslednjih 13 mečeva na travi.Zato se ne treba iznenaditi ako Risk slavi u ovom meču i pored velike kvote na nju. Duel Žang i Jastremske bi mogao biti dug jer su generalno dosta izjednačene teniserke.

Karolina Pliškova igraće protiv zemljakinje Muhove. Kada je žrijeb spojio Muhovu sa Aleks Krunić, djelovalo je to kao dobar žrijeb za Aleks u prvom kolu. Međutim, Muhova je odigrala turnir života i na kraju je došla do durge sedmice Vimbldona. Igra sa dosta samopouzdanja i budući da Pliškova ima patdova, možda može nastaviti svoj put. 

U svakom slučaju, ponedeljak u drugoj sedmici Vimbldona je obično jedan od najspektakularnijih dana na Vimbldonu. Zato se valaj zavaliti pred TV i pogledati što je više moguće mečeva.