XS
SM
MD
LG

Upoznajte Iga Embera, narednog Noletovog rivala

Foto: Tennis World USA

Naredni rival Novaka Đokovića je Francuz Igo Ember. Njega ljubitelji tenisa i ne poznaju baš najbolje pa je red da ga predstavimo.

Igo Ember je Francuz koji ima 21 godinu i definitivno predstavlja jednu veliku uzdanicu Francuza. Kao i Noletu, i Emberu je omiljeni udarac dvoručni bekend s tim što je Ember ljevoruk teniser. U karijeri je zaradio 425 hiljada dolara što i nije loše ako se uzme u obzir da je mlad. Ove sezone je imao samo tri pobjede do Vimbldona a sada je broj pobjeda duplirao.

Emger je počeo veoma rano trenirati tenis. Preselio se u Poatjer gdje je imao bolje uslove za treniranje. Trener mu je Sedrik Rajnud. Inače, Embera karakteriše agresivan tenis. Ima dobar servis i veoma jako udara loptice. Vjerovatno će tako igrati i protiv Novaka jer generalno nema šta izgubiti. Nole se pripremao za njega tako što je trenirao sa Verdaskom, koji je takođe ljevoruk teniser.

Igo većinom igra Čelendžere i Fjučerse. Ukupno je odigrao čak 13 finala u karijeri na tim turnirima a prvo finale igrao je sa 17 godina. Ukupno ima osam titula po četiri na Čelendžerima i Fjučersima. Zanimljivo je da je deset finala igrao na tvrdoj podlozi. Na neki način to i objašnjava igru na travi jer je trava po brzini slična tvrdoj podlozi.

Ember igra u zaista sjajnoj formi u poslednjih godinu dana. Prije godinu dana bio je 290. teniser svijeta a sada je 64. i biće nakon Vimbldona možda i među 50 tenisera na planeti. Do Vimbldona nikada nije igrao na travi. On je 43. teniser u ''Open Eri'' koji je stigao do osmine finala Vimbija bez iskustva igranja na travi a peti u poslednjih deset godina. Recimo, prošle godine je to uradio Mekdonald a 2014. godine Nik Kirijos. Bila je to godina kada je Nik dobio Rafu Nadala i kada ga je Raonić dobio u četvrtfinalu.

Noletov rival je veoma muzikalan. Od pete godine svira klavir a svira i gitaru. Jednom je rekao: ''Volim muziku i sviram klavir i gitaru.Muzika je važan dio mog života. Francuski teniski savez ima klavir za mene kada treniram na terenima saveza. To mi pomaže da budem fokusiran i opušten čak i na terenu. Veoma je važno imati nešto ovakvo van tenisa.'' Ako znamo da je Nole sa kumom bio di džej na Instagramu, možda možemo očekivati i neki muzički obračun dva rivala.

Pred sam duel sa Đokovićem, Ember je izjavio da ga ne zanima protiv koga igra nego ga zanima njegova igra. Vjeruje da može dobiti svakog pa i Novaka i kaže da nije tako, ne bi ni izlazio na teren nego bi predao meč bez borbe.

U svakom slučaju ovo bi mogao biti neugodan meč jer protivnik udara jako i ako ga krene, može biti problema. Može biti opušten jer nema šta izgubiti što je takođe njegova prednost. No, bez obzira na sve, Nole bi ovo trebao riješiti u svoju korist.