XS
SM
MD
LG

Na današnji dan Brazil je doživio najveću katastrofu

Nije kako valja ni počelo, a već je bilo gotovo! U furioznoj partiji, kakvu novija istorija fudbala ne pamti, Njemačka je pregazila domaćina Mundijala Brazil i plasirala se u veliko finale Svjetskog prvenstva – 1:7 (0:5).

Način na koji su Njemci napali svog rivala zaista će se dugo pamtiti. Brazilci ne samo da ni jednog trenutka nisu uspijeli da pariraju reprezentaciji Joakima Leva, već su od 23. do 29. minute doživjeli potpunu katastrofu, primili su četiri gola iz gotovo četiri akcije, a do kraja je Kedira postigao gol za 0:5 u prvom dijelu igre. Potpunu rapsodiju Pancera u prvih 45. minuta upotpunio je 16. gol Miroslava Klosea na Mundijalima, kojim je i zvanično postao najbolji strijelac u istoriji tog takmičenja. Njemačka je nastavila u istom ritmu i u nastavku, dodatno su dodali gas i golovima Širela došli do najubjedljivijeg trijumfa u istoriji polufinala na Svjetskim prvenstvima.

U prvih par sekundi cijeli stadion je ustao i aplaudirao nevjerovatnim igračima Njemačke koji su do kraja utakmice imali par prilika da izjednače najubjedljiviji trijumf na Mundijalima od 8:0, koja je bila isto njihovo dijelo iz 2002. godine, međutim u posljednjoj minuti meča Oskar je pobjegoa odbrani Njemačke, prevario Boatenga i postigao počasni gol za Brazilce.